Kredi kullanamayanları kandırdılar! Sosyal medya dolandırıcılarına operasyon

Kredi kullanamayanları kandırdılar! Sosyal medya dolandırıcılarına operasyon

Emniyet güçleri 3 ilde yaptıkları operasyonlar ile sosyal medya dolandırıcılarını yakaladı. Kredi kullanamayan ya da kredi limitini artırmak isteyenlere yardımcı olacaklarını söyleyerek vatandaşı 2 milyon lira dolandıran 8 şüpheli gözaltına alındı.

Eskişehir'de emniyet güçleri tarafından sosyal medya aracılığıyla vatandaşı dolandırmaya çalışan şebeke teknik takibe alındı. İncelemeler sonucunda üç ayrı ilde operasyonlar düzenlendi.

HEDEFLERİ KREDİ KULLANAMAYANLAR OLDU

Şüphelilerin sosyal medya sitelerinde kredi kullanamayan ya da kredi limitini artırmak isteyenlere yardımcı olacaklarına ilişkin ilanlar verdiğini belirledi.

Bir süre takip edilen şüpheliler Ş.F., G.K., N.Y., D.Ö., H.C., M.Y., F.T., E.K. ve S.Ş. Eskişehir, Bolu ve Zonguldak’ta eş zamanlı operasyonla yakalanarak gözaltına alındı.

TOPLAMDA 2 MİLYON LİRA DOLANDIRDILAR

Şüphelilere ait 10 farklı adreste yapılan aramalarda 19 cep telefonu, 62 banka kartı, 2 tablet, 2 bilgisayar, 41 bin lira para ve çok sayıda evrak ele geçirildi. Şüphelilerin sosyal medya üzerinden iletişim kurdukları kişileri, 2 milyon lira dolandırdıkları tespit edildi.

Eskişehir’e getirilen 8 şüpheli sağlık kontrolünden geçirilerek ifadeleri için Eskişehir Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN