Küçükçekmece'de 4 kişinin öldüğü silahla kavgada 3 kişi tutuklandı

Küçükçekmece'de 4 kişinin öldüğü silahla kavgada 3 kişi tutuklandı

Küçükçekmece'de 4 kişinin hayatını kaybettiği, 2 kişinin de yaralandığı iki grup arasında çıkan silahlı kavga olayında gözaltı sayısı 20'ye yükseldi. Adliyeye çıkarılan şüphelilerden 12'si serbest bırakıldı. Savcılık, diğer 8 şüpheliden 3'ünü tutuklama, 5'ini ise haklarında adli kontrol tedbiri uygulanması talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk etti. Hakimlik, 3 kişinin tutuklanmasına karar verdi.

Küçükçekmece Adliyesi önündeki silahlı kavgada 4 kişi hayatını kaybetmiş, 2 kişi de yaralanmıştı. İki grup arasında çıkan silahlı kavga olayında gözaltı sayısı 20'ye yükseldi. Gözaltında tutulanlarla ilgili savcılıktan ek gözetim izni alınırken, şüpheliler sağlık kontrolünden geçirildi. Olayın daha önce yaşanan silahlı kavga ve husumet sonucu meydana geldiği öğrenildi. Soruşturmanın çok yönlü sürdüğü belirtildi.

GÖZALTI SAYISI 20'YE YÜKSELDİ

Asayiş Şube Müdürlüğü, Cinayet Büro Amirliği tarafından olayla ilgili yürütülen soruşturmada polis kavgaya karıştıkları öğrenilen 2 kişiyi daha gözaltına aldı. Böylece olayla ilgili gözaltına alınanların sayısı 20'ye yükseldi.

ZIRHLI MİNİBÜSLERLE SAĞLIK KONTROLÜNE GÖTÜRÜLDÜLER

Cinayet Büro Amirliğinde sorgulanan şüpheliler için Cumhuriyet savcılığından ek gözetim süresi alındığı öğrenilirken, şüpheliler zırhlı çevik kuvvet otobüsleriyle götürüldükleri hastanede sağlık kontrolünden geçirildi. Şüphelilerin Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliğindeki işlemleri tamamlandı.

Güvenlik önlemleri altında emniyetten çıkarılan 20 zanlı, Küçükçekmece Adliyesi'ne sevk edildi.

Soruşturma savcılığına çıkarılan şüphelilerden 12'si ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.

Savcılık, diğer 8 şüpheliden 3'ünü tutuklama, 5'ini ise haklarında adli kontrol tedbiri uygulanması talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk etti.

Savcılığın mahkemeye sevk ettiği şüphelilerden 5'i adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken 3'ü ise tutuklandı.

Öte yandan, adliye çevresinde yoğun güvenlik önlemi alınması dikkati çekti. Çok sayıda çevik kuvvet ekibi ile özel harekat polisinin çevresinde konuşlandırıldığı adliyenin otoparkına girmek isteyen sürücülere yönelik kimlik ve bagaj kontrolü yapılıyor.

OLAYIN SEBEBİ BELLİ OLDU

Yapılan soruşturma kavgaya karışan iki gruptan bir tarafından Sinoplu olduğu ve lokanta işlettiği, Hakkarili olan diğer grubun ise lokantanın hemen yanında bulunan otopark ve oto yıkamacılığı ile uğraştıkları öğrenildi. İki grubun 8 Kasım 2021 tarihinde "Tabelan dükkanımı kapatıyor" gibi bahaneler yüzünden tartıştıkları bu çıkan kavgada da silahların konuştuğu öğrenildi. Mahkemeye taşınan bu olayın ardından iki grup arasında husumetin büyüyerek devam ettiği belirtildi.

Yetkililer olayda silah kullanan ve cinayetleri işleyen kişilerin gözaltında bulunduğunu belirtirken soruşturmanın titizlikle yürütüldüğünü söylediler.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN