Bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilecek organizasyon kapsamında Adana genelinde konserler, sergiler, söyleşiler, atölye çalışmaları, tiyatro gösterimleri ve gastronomi etkinlikleri sunulacak.
ETKİNLİK TAKVİMİNDE ÖNE ÇIKANLAR
Festival boyunca Merkez Park'ta kurulacak sahnede Ahmet Şafak, Sefo, Serkan Kaya, Simge, Ebru Yaşar, Demet Akalın ve Murat Boz konser verecek. Ayrıca 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü dolayısıyla Merkez Park'ta Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası tarafından "Atatürk'ün Sevdiği Şarkılar ve Aryalar" konseri icra edilecek.
Adana Müze Kompleksi'nde hat, tezhip, seramik hat ve dijital sanatların yer alacağı "Hane" sergisinin yanı sıra İstanbul Türbeler Müzesi, Türk ve İslam Eserleri Müzesi ile İstanbul Arkeoloji Müzeleri koleksiyonlarından derlenen "Osmanlı'nın Mukaddes Emanetleri Sergisi" açılacak. Müze bünyesindeki Tarım Müzesi fuaye alanında ise "Sunar Kartpostal Koleksiyonu: Çatı Arasından Çıkan Adana Sanayi İzleri" başlıklı sergi ziyaretçilere sunulacak.
Kültür merkezleri ve amfitiyatrolarda tiyatro oyunları ve çocuk müzikalleri sahnelenirken, kente özgü tescilli lezzetlerin tanıtımı da gerçekleştirilecek.
VALİLİKTEN AÇIKLAMA
Adana Valisi Mustafa Yavuz, festival hazırlıklarının tamamlandığını belirterek organizasyonun kentin zengin kültürel mirasını öne çıkaracağını ifade etti.
Müze Kompleksi ve Merkez Park gibi büyük alanların etkinlikler için hazırlandığını bildiren Yavuz, festivalin kent ekonomisine, sosyal hayata ve Adana'nın tanıtımına katkı sağlamasının beklendiğini kaydetti. Etkinlikler 7-15 Kasım tarihleri arasında takip edilebilecek.
