Kütahya'da hayvan katliamı! 2 köpek, 1 tilki ve 2 kuş ölü bulundu

Kütahya'da hayvan katliamı! 2 köpek, 1 tilki ve 2 kuş ölü bulundu

Kütahya'da Yaylacık ormanı girişinde 2 köpek, 1 tilki ve 2 kuş ölü bulundu. Hayvanların ölü bulunduğu yerde inceleme yapan ekipler, zehirli tavuk kemiği parçalarına rastladı.

Tavşanlı’nın Tunçbilek beldesi yakınlarındaki Yaylacık ormanı girişinde birden fazla hayvanın ölü bulunması ekipleri harekete geçirdi. Olay yerinde bulunan ve zehirli olduğu düşünülen tavuk kemiği parçaları ve zehirlenen hayvanlardan numuneler alındı.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Konuya ilişkin Kütahya Valiliği'nden yapılan açıklamada, Tavşanlı İlçe Jandarma Komutanlığı, İlçe Tarım Müdürlüğü ve Doğa Koruma İlçe Müdürlüğü ile bahse konu bölgede yapılan incelemede 2 köpek, 1 tilki, 2 kuş cinsi hayvanın öldüğünün tespit edildiği belirtildi. Olay yerinde bulunan ve zehirli olduğu değerlendirilen tavuk kemiği parçaları ve zehirlenen hayvanlara ait numunelerin ise Bornova Veteriner Araştırma Enstitüsüne gönderildiği bildirildi.

Olayın aydınlatılmasına yönelik Kütahya İl Jandarma Komutanlığı Çevre, Doğa ve Hayvan Koruma Timi (HAYDI), Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT), Olay Yeri İnceleme Timi ve Tavşanlı İlçe Jandarma Komutanlığı görevlilerinden oluşturulan özel ekiplerin araştırmalara devam ettiği açıklandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN