Maden ocağı kapandı, 125 işçi işsiz kaldı

Çorum'da hissedarlar arası yaşanan sorunlar nedeniyle Yılmaz Madenciliğe ait kömür işletmesinde bulunan 3 ocaktan biri kapatıldı. Maden ocağını kapatılmasıyla 125 işçi işsiz kaldı. Tazminat alamadıklarını ve 45 gündür de maaş ödenmediğini de dile getiren işçiler, "Alın terimi istiyorum" dedi.

Çorum’un İskilip ilçesine bağlı Çomu köyünde bulunan Yılmaz Madencilik bünyesindeki kömür ocaklarından birisi; burada çalışan 125 işçiye herhangi bir bildirim yapılmadan kapatıldı. Çalışanların da işlerine son verildiği açıklandı.

İŞÇİLERE TAZMİNAT ÖDENMEDİ

Ocağın kapatılması nedeniyle işlerine son verilen işçiler maden sahasında toplanarak, işlerini geri almak amacıyla dün eylem yaptı. Şirket tarafından işçilere herhangi bir tazminat ödenmediği belirtilirken, çalışanlara 45 gündür de maaş ödenmediği dile getirildi. Maaşlarını talep eden işçiler, "Ben alın terimi istiyorum" dedi.

HİSSEDARLAR ARASINDA SORUN YAŞANDI İDDİASI

Yılmaz Madencilik Şirketinin Yönetim Kurulu Başkanı Nazif Yılmaz ise ocağı kapattıkları için üzgün olduğunu belirterek, kapanma nedeninin şirket içerisinde hissedarlar arası yaşanan sorunlar olduğunu belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN