Madenci ailelerinin endişeli bekleyişi sürüyor: Oğlumun vücudu yüzde 80 yanık

Madenci ailelerinin endişeli bekleyişi sürüyor: Oğlumun vücudu yüzde 80 yanık

Bartın'daki maden faciasında yaralanan 11 madenciden altısının tedavisi İstanbul'da sürüyor. Yaralılardan Erol Bulduk'un ailesi haberi internetten öğrendiklerini belirterek madende, işsiz kalıncaya çalışmaya başladığını söyledi. Solunum cihazına bağlı olan Erol Bulduk'un vücudunda yüzde 75-80 arası yanık olduğunu açıklayan baba Bulduk, oğlunun iki çocuğunun olduğunu belirtti.

Bartın’da 41 madenciye mezar olan patlamada altı madencinin tedavileri İstanbul'da devam ediyor. Yaralı madencilerin ailelerinin endişeli bekleyişi de bir yandan sürerken, yaralı Erol Bulduk'un (39) ailesi “Bu acı anlatılamaz, çok kötü bir durum, Rabbim onu bize bağışlasın” dedi.

HABERİ TELEVİZYONDAN ÖĞRENMİŞLER

Haberi televizyondan aldığını söyleyen Erol Bulduk’un eşi Nurten Bulduk , “Haberi televizyondan, internet sitelerinden aldım. İki oğlumuz var. Dün eşimi gördüm. Durumu kritik ama iyileşecek inşallah. Bu acı anlatılmaz, çok kötü bir durum, Rabbim onu bize bağışlasın. Bugün hocalarımızın bilgi vermesini bekliyoruz” şeklinde konuştu.

YÜZDE 75-80 ARASI VÜCUDUNDA YANIK VAR

Erol Bulduk’un babası Sami Bulduk ise, “Bu sabah henüz bilgi almadık. Dün akşam aldığımız bilgiye göre yüzde 75-80 arası vücudunda yanık var. Solunum cihazına bağlı. Tek dileğimiz iyi olması. 2009’dan beri maden ocağında çalışıyor. Akşam madende patlama var diye telefon gelince hemen toparlanıp gittik. Oğlumun adı Erol Bulduk, solunum cihazına bağlı olarak yaşıyor. İki tane çocuğu var” dedi.

"DUA İSTİYORUZ"

Haberi sosyal medyadan öğrendiğini dile getiren Erol Bulduk’un oğlu Yiğit Efe Bulduk, “Biz internetten öğrendim. Evdeydim o saatte. Bartın Devlet Hastanesi’ne gidip sabaha kadar bekledik. Sabah Ankara Emniyet Genel Müdürlüğü’nden arayıp İstanbul’a sevk edildi dediler. Sonra sabah valimiz bizi özel araçla buraya gönderdi. Ben babamı göremedim, sadece annem gördü. Acı bir durum, dua istiyoruz” ifadelerine yer verdi.

“İŞSİZ KALINCA ÇALIŞMAYA BAŞLADI"

İsmini yanlış yazdıkları için oğlunu bir süre bulamadıklarını anlatan madenci Bulduk’un annesi Müzeyyen Bulduk da, “2009’da madende çalışmaya başladı. Ben ilk başta hep korktum. İşsiz kalınca çalışmaya başladı. Cuma akşamı madene 4’te girdi. İki saat geçmeden patlama olduğunu duyduk. İsmini yanlış yazdıkları için ne yaralıların ne de ölülerin içinde bulabildik. Çok endişelendik. Eşi camın arkasından görmüş, ben göremedim. Solunum cihazına bağlı şekilde 2-3 gün daha uyutacaklar” açıklamasında bulundu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN