Malatya'da duvarlar yıkılan binaya 'hasarsız' raporu

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremden etkilenen illerden biri olan Malatya'da hasar tespit çalışmaları yeniden başladı. Dairelerin duvarlarının yıkıldığı, vatandaşların korkudan giremediği bir apartmana verilen 'hasarsız' raporu ise tepki topladı.

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler sonrası Malatya'da son açıklanan verilere göre 108 bine yakın konut ağır hasar aldı veya yıkıldı.

6 Şubat depreminden sonra Malatya’da meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki deprem nedeniyle hasar tespit çalışmaları tekrar başlarken, bazı binalara "hasarsız" raporu verilmesi vatandaşların tepkisini çekti.

KORKUDAN APARTMANA GİREMİYORLAR

Malatya’nın Battalgazi ilçesi Hamidiye Mahallesi İnönü Caddesi'ndeki 49 numaralı bina da "hasarsız" raporu aldı. Dairelerde ve merdivenlerinde gözle görülür hasar olan binanın sakinleri, eşyalarını almak için bile apartmana giremediklerini aktardı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN