Malatya'da yıkım ekibi ve site sakinleri karşı karşıya geldi: Güncel olarak 2.5 milyon lira kaybımız var

Kahramanmaraş merkezli depremlerde Malatya'da bir bloku yıkılan ve diğer bloku duran Asur Sitesi'nin önümüzdeki günlerde patlayıcı ile yıkılması düşünülüyor. Site sakini Mehmet Yalçın Serttaş, yıkımı alan firmanın site çevresindeki eşyaları ve parke taşlarını söktüğünü iddia ederek, "Güncel olarak 2-2.5 milyon TL gibi bir kaybımız var" diye ifade etti.

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerde büyük yıkımların yaşandığı Malatya'da, ağır hasarlı binaların yıkım çalışmaları devam ediyor. Deprem sonrası bir bloku yıkılan ve diğer bloku duran Asur Sitesi de önümüzdeki günlerde patlayıcı ile yıkılacak.

Site sakinleri, yıkım işini alan firmayla karşı karşıya geldi ve yıkım firmasının site içerisinde bulunan kapı, duvar üzerindeki parmaklıklar, oyun alanındaki eşyalar, voleybol ve basketbol sahaları ile kilit taşları söküp aldıklarını iddia ediyor. Site sakinleri, depremden sonra ikinci kez mağduriyet yaşadıklarını ve güncel olarak 2-2,5 milyon TL'lik bir kayıp yaşadıklarını ifade etti.

"OYUN ALANI, PARKE TAŞLARI, KAPI, DEMİR HER ŞEY GİTMİŞ"

Yaşadıkları mağduriyeti anlatan site sakinlerinden Mehmet Yalçın, “Valilik ve ilgili yerlere bildirdik ama sonuç alamadık. Parke taşımıza kadar söküldü. Yıkım ile ilgili şartnameye ulaştık, 15. maddeye göre sadece yıktıkları binanın enkazındaki demiri alabilirler başka hiçbir demirbaşı alamazlar ama sitenin giriş kapısına kadar sökmüşler. Yerinde dönüşüm projesine başvurduk ve imar durumu belli olduktan sonra inşaata başlayacağız. Şu anda 2-2,5 milyon TL gibi bir kaybımız var. Oyun parkımız, halı sahamız, basket sahamız, giriş kapımız, kamelyalarımız, parke taşımız, istinat duvarının üzerindeki demir gitmiş" şeklinde konuştu.

"BİZ BU MAĞDURİYETİ NİYE YAŞIYORUZ?"

Site sakinlerinden Emine Baydaş, binanın yıkılacağı ve yıkılan binanın yerine konulabileceğini ancak yıkılmayan mallarının da üzerine konulacağını iddia etti. Baydaş yaşadıklarını şu sözlerle anlattı:

"İki yıl sonra bunları yeniden yaptırdığımızda 3-5 daire parası kadar cebimizden çıkacak. Devletin verdiği kredi o kadar çerez parasına dönüşecek ki biz sıfırdan bir ev almış olacağız. Bir de buna ilaveten bu tür şeylere para harcadığımız zaman mağduriyetimiz kat be kat artacak. Biz bu mağduriyeti niye yaşıyoruz? Biz hala 6 Şubat’tayız. Hala 6 Şubat’tan bir adım ileriye gidemedik. Hala 6 Şubat’ı yaşıyoruz, rotamız belirsiz. Hala kat sayısı ve ne olacağı belirsiz. Biz bu muallak durumu yaşamaktan çok yorulduk."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN