Maltepe Belediyesi bayrama hazır

Maltepe Belediyesi bayrama hazır

Maltepe Belediyesi, Maltepeli vatandaşların Kurban Bayramı’nı rahat ve huzurlu geçirebilmesi için tüm önlemlerini aldı. Kurban Bayramı boyunca kurban pazarlarında ve kesim yerlerinde çevre sağlığının korunması için ekipler görevlerinin başında olacak.

Zabıta ekipleri kurban pazarlarının, izinli ve kaçak kurban kesim yerlerinin denetlenmesini yapacak. Temizlik İşleri Müdürlüğü kurban kesim yerlerinin denetlenmesini, kesim yerlerinde bırakılan ek konteynerlerin hızlı biçimde aktarım istasyonuna gönderilmesini, bayram bitiminde kurban kesim yerlerinin kireç vasıtasıyla dezenfeksiyonun sağlanmasını gerçekleştirecek.

MEZARLIKLARA ÜCRETSİZ RİNG SEFERLERİ

Maltepe Belediyesi Ulaştırma Müdürlüğü’nce Maltepeli vatandaşlar için arife ve Kurban Bayramı’nın birinci gününde mezarlıklara ücretsiz ring seferleri düzenlenecek. Maltepe Belediyesi Ulaştırma Müdürlüğü’nün organize edeceği seferler 15- 16 Haziran tarihlerinde Atatürk Caddesi eski Başıbüyük duraklarında 8.00- 16.00 saatleri arasında gerçekleşecek. Vatandaşlar seferler ile Kurtköy, Yeni Şeyhli, Büyükbakkalköy, Ferhatpaşa, Başıbüyük, Gülsuyu, Küçükyalı ve Osmangazi mezarlıklarındaki vefat eden yakınlarının kabirlerini ziyaret edebilecek.

İBADETHANELERDE TEMİZLİK YAPILDI

Maltepe Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğü ve Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerince bayram öncesinde ilçedeki ibadethanelerde temizlik çalışması yapıldı. İbadethanelerin iç mekânlarındaki halılar özel makinelerle yıkandı, avlu temizliği yapıldı. Ekipler, mihrap, minber, vaaz kürsüsü, pencereleri tek tek silerek cam, kapı ve ayakkabılıkları temizledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN