Mansur Yavaş, Gültekin Uysal ve Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte Antalya'da

Mansur Yavaş, Gültekin Uysal ve Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte Antalya'da

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte Antalya halkıyla bir araya geldi. Yavaş, “Ülkemizdeki değişim isteğinin yansımasını görüyoruz. İnşallah Türkiye’de iktidar değişecek. Güzel ülkem inşallah bahara kavuşacak. Her şey çok güzel olacak. Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Antalya’dan da ses aynı şekilde çıkıyor” dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş Manisa ve Sakarya’da gerçekleşen mitinglerin ardından Antalya’ya geçti.

Mansur Yavaş, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte Antalya halkına seslendi.

“ÜLKEMİZDEKİ DEĞİŞİM İSTEĞİNİN YANSIMASINI GÖRÜYORUZ”

Turgut Özal Kapalı Spor Salonu önünde toplanan Antalyalıların alkışları eşliğinde sahneye çıkan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Merhaba Antalya hoş geldiniz şeref verdiniz. Türkiye’nin her yerinde bu görüntüleri görüyoruz. Her yer böyle tıklım tıklım ülkemizdeki değişim isteğinin yansımasını görüyoruz. İnşallah Türkiye’de iktidar değişecek” dedi.

“Ankara’da olduğu gibi değişimden korkuyorlar. Değiştiği zaman bazı şeyler incelenecek yeni bir yönetim gelecek. 21 yıldır iyi yönetim olarak sunduklarının neler olduğu ortaya çıkacak. Tıpkı Ankara’daki gibi. Bunların ortaya çıkmasını istemiyorlar. İstememekte de haklılar her gün televizyonlara düşen videolara baktığınız zaman maalesef ülkem ne hale gelmiş. Vah ülkem vah diyoruz” diyerek konuşmasına devam eden Yavaş, “Ankara 23 buçuk yıl jeliboncu bir kafaya emanet edildi. Hep karşı tarafı kutuplaştırarak asıl gayelerini gizlediler. İnsanları kutuplaştırdılar. Ben aday oluncaya kadar Ankara’ya ve Türkiye’ye de yayıldı ‘adam çalıyor ama çalışıyor’ dedirttiler. Normal bir şeymiş gibi Türkiye’ye yayıldı. Muhafazakâr kitleye kul hakkı yemek gayet normal bir şeymiş gibi kabul ettirdiler. Seçim zamanı geldiğinde biraz milliyetçilik sosu biraz muhafazakârlık sosu ile insanların gerçek gündemden kopmasını, gerçekleri görmesini saklamaya çalışıyorlar. Ayın 15’inden sonra gerçek gündem ekonomidir. Hükümet devam ederse hiçbir değişiklik olmayacak ama en azından Millet İttifakı gelirse bir şeyler değişecek” ifadelerini kullandı.

“LÜKS HAYATTAN VAZGEÇEMİYORLAR ARTIK”

Yavaş, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:

“Bir yerde İHA, bir yerde SİHA, bir yerde Anadolu Gemisi… Allah razı olsun yapanlardan başımızın üstünde yeri var nasıl 70’li yıllarda o tersane yapıldı o tersaneyi yapanlar sayesinde Anadolu Gemisi yapıldı ama o zamanki siyasilerin hiçbirisi bunu siyasete alet etmedi. Çünkü onlar milletin malıydı. Milletin parasıyla, milletin vergileriyle yapılmıştı. Kimsenin aklına gelmedi bunları siyasete alet etmek. Okula, camiye girdi siyaset, nereye girmemesi gerekiyorsa oralara girdi siyaset. Millet İttifakı gelecek onları çok daha geliştirecek bundan şüpheniz olmasın. Burnumuzun dibinde Rusya ve Amerika PKK’ya silahlı eğitim verdiriyor. PKK Kandil’de hala silah bırakmamış. Türkiye’mizin sınırını kim tehdit ederse onların üzerine füzeleri yağdırmak üzere lazım onlar bize. Bunlar milletin malıdır siyasete alet edilmez. Gerçek gündem ekonomidir. İyi bir Müslüman yalan söylemez, nefret konuşması yapmaz, Allah’tan korkar. O koltukları bırakmamak için çakarlı arabalar, lüks villalar lüks hayattan vazgeçemiyorlar artık. Hakkımızı helal etmiyoruz. Biz kamu araçlarını kullanmıyoruz siyasette siz neden kullanıyorsunuz? ‘Devlet benim, devlet biziz, devlet bizim malımız’ gibi bakıyorlar artık. ‘Biz size cennet vaat ediyoruz yolsuzluk yapmayacağız yaptırmayacağız yeter ki vatandaş zengin olsun’ deyip cennet vaat ettiler kendileri zengin oldular halka cehennemi yaşatıyorlar şu anda. İdare edemiyorlar artık. Onların çözüm sürecinde PKK istedi diye söktükleri T.C. tabelalarını geri yerine astık. Siyasette artık her şeyi meşru görüyorlar. Bu tür siyaset ortadan kalkacak. Vatandaşı korkutma siyaseti ortadan kalkacak.”

“KİMSEYİ KUTUPLAŞTIRMADAN 85 MİLYONU KUCAKLAYACAĞIZ”

Herkesi kucaklayan bir yönetimin geleceğini belirten Yavaş, konuşmasını şu sözlerle tamamladı:

“65 milyon seçmenin oyuna talibiz. 85 milyon vatandaşa huzur getirmek istiyoruz. Bu nedenle herkesin oyuna talibiz hepsine mutluluk getireceğiz, kardeşliği getireceğiz, kimseyi ayırmayacağız. Kimseyi kutuplaştırmadan 85 milyonu kucaklayacağız. Cumhur İttifakına oy verenler de Millet İttifakına oy verenler de bu milletin tertemiz yurttaşlarıdır hepsinin başımızın üstünde yeri var. Kendilerini milli bizi gayri milli ilan ediyorlar. İşinize gelince milliyetçi işinize gelince muhafazakâr olunmaz. Yeter artık insanları kandırdığınız. İkiyüzlü siyaset yapmayın insanların hayatına karışmayın özellikle gençlere akıl vermeyin aklınız varsa o gençlerden akıl alın. Gençlerin hepsi bizden güzel yetişti. Mevsimlik milliyetçiliğe son. Cenabı Allah’tan başka hiç kimse bilmez kim ne kadar milliyetçi kim ne kadar muhafazakâr. Açlığa çözüm bulun 21 yıldır bulamadınız. İnsanları kuru soğana muhtaç ettiniz. Bunu konuşalım başka şeyi boş verin. İşte bunları konuşturmamak için iftiralara sarılıyorlar. 6 siyasi parti genel başkanı yan yana geldi 2 bin 400 maddelik mutabakat metni verdi. Karşı tarafın ekonomik olarak yapabileceği bir şey kalmadı. Bu güzel ülkede yoksulluğun ortadan kalkması için israf ve yolsuzlukların önlenmesi gerekiyor. Güzel ülkem inşallah bahara kavuşacak. Her şey çok güzel olacak. Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Antalya’dan da ses aynı şekilde çıkıyor.”

UYSAL: “ADETA DEMOKRASİ ŞAFAĞI SAYIYORUZ”

Mansur Yavaş’ın ardından sahneye çıkan Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, “Onların tek bir derdi var. Bir kişi ve onun ailesi ile onun etrafında olan çok küçük bir azınlık iktidarı kaybetmesin. İdealleri yok. 21 yıl gördük, bir 5 sene daha versek neyi düzelteceksiniz? Bunlar fikren, ruhen, bedenen tükenmiş. Adeta demokrasi şafağı sayıyoruz. 13. Cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde Çankaya’da Cumhuriyet’in 100.yılını hep beraber kutlayacağız. Gücü ele geçirdik diye devletin gücü ile engeller oluşturmaya çalışırsanız engelleri bu millet yıkıp atar. O duvarları deler geçer. Dünümüzü çalanlara yarınlarımızı çaldıracak mıyız? Bu büyük ülkede huzur ve refah içerisinde hepimiz yaşayacağız.” dedi.

KILIÇDAROĞLU: “TERÖR ÖRGÜTÜNDEN MEDET UMAR HALE GELDİLER”

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise şu açıklamalarda bulundu:

“Bizim kavga etmek gibi bir niyetimiz yok. 'Yardımları keserler' diyorlardı, belediye başkanlarımızın yaptıkları yardımların sayısı tam 4 kat arttı. 'Terör örgütleriyle iş birliği yapacaklar' diyorlardı ya terör örgütleriyle iş birliği yapanlar sizlersiniz. Bizim iki kırmızı çizgimiz var, bayrağımız ve vatanımız. Vatanımızı ve bayrağımızı her şeyin üzerine tutarız. Halka her yerde her ortamda doğruları söylemek bizim görevimizdir. Hudut namus diye yazar. Bizim hudutlar yolgeçen hanına döndü. Bay Kemal'in sözü var. En geç 2 yıl içinde bütün Suriyeli kardeşlerimizi yolcu edeceğiz. Cumhurbaşkanlığına bağlı 16 uçak var. 16 uçağı satıp yangın söndürme uçağı alacağım. Bütün Akdeniz'de çıkabilecek olan yangınlara müdahale edeceğiz. Saraylara gitmeyeceğiz. Sizler gibi mütevazı yaşayacağız. Olayları geriyorlar. Toplumu birbirine kırdırtmak istiyorlar. Her birimiz provokasyonlara karşı dikkatli olacağız. Bu ülkede hiç kimse yalnız olmamalı. Her birimiz sükûnetle bakmalıyız. Terör örgütünden medet umar hale geldiler. Yazıklar olsun. Erzurumlular bu işlere girmezler. Erzurum'u bilirim. Oradaki provokasyonlar Erzurumlu kardeşlerimi çok üzdü. Bir avuç kişi yaptı. Yapanları biliyoruz, yaptıranları da biliyoruz. Bayram havası içinde gideceğiz sandıklara. Bu ülkeye yeniden demokrasiyi getireceğiz.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN