Marmaris yangını kontrol altına alındı

Marmaris yangını kontrol altına alındı

Muğla'nın Marmaris ilçesinde ormanlık alanda yıldırım düşmesi sonucu çıkan yangın havadan gerçekleştirilen müdahale sonrası kontrol altına alındı. Beş helikopter, üç uçak, on arazöz ve beş su tankeri ile yoğun müdahale sonrası kontrol altına alınan yangının ardından soğutma çalışmaları başladı.

Muğla'nın Marmaris ilçesinde, Karaca Mahallesi'ndeki Karacahisar mevkisi Tuzla ve Longöz koyu arasında ormanlık alanda yıldırım düşmesi sonucu yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye beş helikopter, üç uçak, on arazöz ve beş su tankeri ile itfaiye ekipleri sevk edildi. Karadan ulaşımın olmadığı bölgede ekipler, yol açma çalışması başlattı.

'RÜZGARIN ETKİSİYLE BÜYÜDÜ'

Muğla Orman Bölge Müdürü İbrahim Çay, yangının kontrol altına alınmaya çalışıldığını belirterek, "Yangının henüz tam olarak kontrol altına alınmış değil. Yerleşim yerlerine doğru ilerleyen bir yangın değil, ormanlık alanda bir yangın. Rüzgarın da etkisiyle yangın büyüyor. Yangına havadan ve karadan müdahale ediyoruz" dedi.

HAVADAN MÜDAHALEYLE KONTROL ALTINA ALINDI

Hava ekiplerinin yoğun müdahalesi sonrası yangın kontrol altına alındı.
Yangın sonrası yanan sahada soğutma çalışması yapılıyor. Soğutma çalışması için ulaşımın olmaması nedeniyle Marmaris Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri teknelerde en yakın alanda inerek soğutma çalışmalarına katılıyor.

m.jpg

Muğla'da son günlerde artan sıcak hava dalgası ve kuraklık nedeniyle orman yangınlarına karşı uyarılar yapılmıştı. Bu nedenle, ormanlık alanlarda ateş yakılması yasaklanmıştı. Ancak, yıldırım düşmesi gibi doğal nedenlerle çıkan yangınlar da kontrol edilemiyor ve ormanların büyük bir kısmının yok olmasına neden olabiliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN