Masal Mutfağı'nda "Şatoda Bir Avuç Havuç"

Masal Mutfağı'nda "Şatoda Bir Avuç Havuç"

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Masal Şatosu’nda çocukların masallar aracılığıyla sağlıklı beslenme yollarını öğrendikleri Masal Mutfağı Atölyesi’nin Mart ayı için seçtiği sebze havuç oldu.

Masallar aracılığı ile sağlıklı beslenme, besinlerin özellikleri, besinlerin sürdürülebilirliği ve basit yiyecek hazırlama yöntemleri konusunda her ay farklı konsept ile doğru beslenme alışkanlığı kazandırmak amacıyla gerçekleştirilen Masal Mutfağı Atölyesi devam ediyor.

Mart ayı için seçilen sebze havuç olurken, “Şatoda Bir Avuç Havuç” adıyla gerçekleştirilen mutfak atölyesinde sağlıklı beslenmede sebzelerin önemine değinilirken basit cezerye tarifi ile çocuklar hünerlerini sergiledi.

Geometrik şekillerden yararlanarak sevimli hayvan figürleri ile oluşturdukları havuç toplarını yaparken bir yandan da geometri bilgilerini pekiştirdiler. Atatürk’ün yazmış olduğu “Geometri” kitabının hikayesinin anlatıldığı atölyede Atamızın eğitime yaptığı katkılarından dolayı bir kez daha minnet duyguları dile getirildi.

Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları Madde 4 (Nitelikli Eğitim), Madde 5 (Toplumsal Cinsiyet Eşitliği), Madde 12 (Sorumlu Üretim ve Tüketim)'e de vurgu yapan Masal Mutfağı Atölyesi her ay farklı konseptler ile devam edecektir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN