Milletvekilinin Bakan'a teşekkürü boşa gitti: Kamu hizmet binası yapılacaktı satışa çıkartıldı

Milletvekilinin Bakan'a teşekkürü boşa gitti: Kamu hizmet binası yapılacaktı satışa çıkartıldı

AK Parti Giresun Milletvekili Cemal Öztürk’ün, Çevre Müdürlüğü binası yapılması için uğraştığı arazi, Giresun Özel İdaresi tarafından satışa çıkarıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, söz konusu arazinin 2020 yılında, “Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü hizmet binası” yapılmak üzere 2 yıl süreyle ön tahsisin yapılmasını uygun görmüştü.

Giresun İl Özel İdaresi’nin, Resmi Gazete’de yayınlanan ilanına göre, Giresun sahilinde yer alan 3 bin 239 metrekarelik araziyi satışa çıkardı. Gazi Mustafa Kemal Bulvarı ile Atatürk Bulvarı arasında kalan arazi için 33 milyon 450 bin TL tahmini bedel belirlendi. 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 35. maddesine göre "Kapalı Teklif(artırma) İhale Usulüne” göre gerçekleştirilecek olan ihale 28 Şubat 2023 tarihinde yapılacak.

giresun7.jpg

MİLLETVEKİLİ HİZMET BİNASI OLACAK DEMİŞTİ

Giresun Milletvekili Cemal Öztürk, bugün satışa çıkarılan arazi ile ilgili olarak, 2020 yılında sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları söylemişti:

“İlimizde Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’ne yeni hizmet binası kazandırmak için bir süredir girişimlerde bulunuyorduk.”

giresun3.jpg

Öztürk, mesajının altına da, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un konuyla ilgili olarak Giresun Valiliğine gönderdiği yazıyı ve bugün satışa çıkarılan arazinin uydu görüntüsünü eklemişti.

Milletvekili Bakan Kurum’a yönelik mesajında da şu ifadeleri kullanmıştı:

“Projeye vermiş olduğu desteklerden dolayı, Çevre ve Şehircilik Bakanımız sayın Murat Kurum’a teşekkür ediyorum. Hayırlı olmasını dilerim.”

giresun4.jpg

BAKAN KURUM’UN VALİLİĞE TALİMATI

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum imzasıyla, 12 Haziran 2020 tarihinde Giresun Valiliği’ne gönderilen yazıda şöyle denilmişti:

giresun1-1.jpg

“Giresun İli, Merkez ilçe, Gedikkaya mahallesinde bulunan 335 ada, 4 parsel numaralı, 3.237,89 m2 yüzölçümlü, ‘arsa’ vasıflı, Giresun Belediye Başkanlığı adına kayıtlı iken trampa işlemi sonucu Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) adına tescil edilen taşınmazın üzerine ‘Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü hizmet binası’ yapılması planlanmaktadır.

giresun8-1.jpg

Buna göre; mülkiyeti TOKİ’ye ait söz konusu taşınmaza karşılık Hazine adına kayıtlı taşınmaz verilmesi kaydıyla, anılan 4 parsel numaralı taşınmazın Hazine adına tescil edilmesi ve ‘Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü hizmet binası’ yapılmak üzere Bakanlığımıza (Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı” 2 (iki) yıl süreyle ön tahsisi, 5018 sayılı Kamu Mali Yönetim ve Kontrol Kanununun 47’nci maddesi ile 1 numaralı Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkındaki Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 101’inci maddesinin (ç) bendi gereğince uygun görülmektedir. Bilgilerini ve gereğini rica ederim.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN