Milyonlarca liralık kamu kaynağı çöpe gitti: Hastaneler yapboza döndü

Milyonlarca liralık kamu kaynağı çöpe gitti: Hastaneler yapboza döndü

Karabük’teki hastane inşaatları iş bilmezliği ve israfı gözler önüne serdi. Kamu kaynaklarının yıllardır boşa harcandığı öne sürüldü. Eskipazar Devlet Hastanesi 2016 yılında 8 milyon 887 bin TL ödenerek yapıldı. Ardından zemin kayması nedeniyle göçmeler ve kaymalar yaşanınca hastane faaliyet gösteremedi. Ovacık Devlet Hastanesi ise 2020 yılında 9 milyon 974 bin TL’ye mal edildi. İnşaat başladı ancak bu hastanede de zemin kayması yaşandı ve tamamlanamadı.

Karabük’te zemin etütleri tam yapılmadan inşa edilen iki hastane kullanılamaz hale geldi. Eskipazar ve Ovacık Devlet Hastaneleri için harcanan milyonlarca liralık kamu kaynağı çöpe gitti.

yeni-proje-2.jpg

'KAYNAKLARIN NASIL İSRAF EDİLDİĞİ...'

CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay bu iki hastanenin yanı sıra 5000 Evler Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nde yaşananları TBMM’de gündeme getirdi.

Akay, “Kaynakların nasıl israf edildiği ve savurganca kullanıldığıyla ilgili bu müsebbiplerden de bunu yapanlardan da hesap sorulmuyor. Sayın Cumhurbaşkanı 100 milyarlık tasarruftan bahsediyor. Tasarrufun için denetim mekanizmasının da genişletilmesi, sorumlulardan hesap sorulması gerekiyor” dedi.

yeni-proje.jpg
CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay

KAMU KAYNAKLARI TEKRAR TEKRAR KULLANILDI

Sözcü'den Deniz Ayhan'ın haberine göre, Karabük’teki 5000 Evler Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi 2015 yılında yıkıldı ve Sosyal Hizmetler Meslek Yüksek Okulu yapımı için 2017’de 14 milyon TL ödenerek temeli atıldı.

yeni-proje-3.jpg

Meslek Okulu tamamlandı ancak bu kez de binanın Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne ek binaya çevrilmesine karar verildi.

Bu kez de 10 milyon TL daha ödendi. Yani Kadın Doğum Hastanesi’nin yeniden hastane binasına çevrilmesi için 24 milyon TL ödenmiş oldu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN