Ne kebap ne şırdan! İşte Adanalıların yeni gözdesi: Eskiden çöp diye atılırken kilosu 50 liradan herkes evine bol bol alıyor

Ne kebap ne şırdan! İşte Adanalıların yeni gözdesi: Eskiden çöp diye atılırken kilosu 50 liradan herkes evine bol bol alıyor

Sakatat lezzetleriyle bilinen Adana’nın yeni lezzeti tüm Adanalıların yeni gözdesi oldu! Ne kebap ne şırdan! Uygun fiyatıyla diğer lezzetleri solladı! Eskiden çöp diye atılırken kilosu 50 liradan herkes evine bol bol alıyor. İşte Adanalıların yeni gözdesi...

Sakatatın başkenti olarak bilinen Adana ‘da geleneksel olarak tüketilen şırdan ve mumbarın ardından şimdi de koyun kulağı, Adana halkının ilgisini çekiyor. Kilosu 50 liraya satılan koyun kulağı, piyasada büyük ilgi görüyor.

IZGARA, ÇORBA VE KAVURMA YAPILIYOR

resim-2024-03-04-134501552.png

Şırdanın popülerliği azalırken, koyun kulağının talebi her geçen gün artıyor. Adana Kasaplar Çarşısı'nda kilosu 50 liradan satılan koyun kulağı hem lezzeti hem de vitamin açısından zengin yapısıyla tercih ediliyor. Adanalılar, koyun kulağını ızgara, çorba ve kavurma olarak tüketiyor.

KİLOSU 50 TL

resim-2024-03-04-134509734.png

Adana Kasaplar Odası Başkanı Saruhan Yağmur, koyun kulağına olan rağbetin sosyal medyanın etkisiyle arttığını belirterek "Koyun kulağı kelleden ayrılıp ütüleniyor ve ardından kelle paça çorbasının içerisinde tüketiliyor. Kilogramı şu anda 50 liradan satılıyor. Havaların çok aşırı sıcak gitmemesi nedeniyle rağbet fazla. Hem sevenler tüketiyor hem de kelle alamayan vatandaşlar kulağı alıyor" dedi.

Adana'da hayvanın bütün bölgelerinin tüketildiğini vurgulayan Yağmur, sakatatların vitamin açısından oldukça faydalı olduğunu ve insanlara herhangi bir rahatsızlık vermediğini söyledi.

Koyun kulağını satan Güngör Güler de talebin çok olduğunu belirtti. Özellikle sosyal medyanın etkisiyle popülerliğinin arttığını ifade eden Güler, koyun kulağının hem kelle paça çorbasının içerisinde hem de ızgarada tüketildiğini dile getirdi. Şırdanın fiyatının artmasıyla birlikte alternatif ürünlere olan talebin arttığını da sözlerine ekledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN