Nilüfer Kent Konseyi Emekliler Meclisi: Emeğimizin hakkını istiyoruz!

Nilüfer Kent Konseyi Emekliler Meclisi: Emeğimizin hakkını istiyoruz!

"Emeğimizin Hakkını İstiyoruz" eyleminde bir araya gelen Nilüfer Kent Konseyi Emekliler Meclisi, yaşam standartlarının düşmesi ve yoksulluğa mahkûm edilmelerine karşı seslerini yükseltti. Emekli maaşlarına yapılan zamlara da dikkat çeken emekliler, insan onuruna yakışır bir şekilde yaşamlarını sürdürmek istediklerini de belirterek "Emeğimizin hakkını istiyoruz!" dedi.

Nilüfer Kent Konseyi Emekliler Meclisi tarafından düzenlenen "Emeğimizin Hakkını İstiyoruz" eyleminde bir araya gelen emekliler, basın açıklaması yaptı. Açıklamada; emeklilerin yaşadığı ekonomik zorluklara, enflasyonun emekliler üzerindeki olumsuz etkilerine ve emekli maaşına yapılan zamlara da değinilerek şu ifadelere yer verildi:

"Emekliler olarak, bugün burada "Emeğimizin Hakkını İstiyoruz" eyleminde bir araya geldik. Yıllardır bu ülkeye emek vermiş, alın teriyle katkıda bulunmuş emekliler olarak, yaşam standartlarımızın her geçen gün düşmesine ve yoksulluğa mahkûm edilmemize karşı sesimizi yükseltmek istiyoruz. Ülkemiz, son yıllarda görülmemiş bir enflasyon sarmalıyla boğuşuyor.

Yüzde 60'ı aşan enflasyon karşısında yapılan zamlar, alım gücümüzü her geçen gün daha da düşürüyor. Dünya genelinde emeklilerin gelir düzeyi ve yaşam kalitesini inceleyen araştırmalarda Türkiye son sıralarda yer alıyor. Emekli maaşlarına yapılan zamlar, asgari ücret ve artan fiyatların yanında oldukça yetersiz kalıyor. Fatura, gıda, kira gibi temel ihtiyaçlara yapılan zamlar karşısında, yaşam standartlarımız gittikçe düşüyor. Birçok emekli temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanırken, yoksulluk sınırının altında yaşıyor. Maalesef yıllardır oturdukları evleri, mahalleleri terk etmek zorunda kalan emeklilerimizle karşılaşıyoruz.

Ülkemize değer katmış, yıllarca emek vermiş bizler karşılığında bunu mu hak ediyoruz? Emekli insanların yaşam standartları o ülkenin refah seviyesini gösterir. Onların refahı ve huzuru hepimizin sorumluluğudur. Sesimizi yükselterek ve gerekli adımları atarak, emeklilerimizin insan onuruna yakışır bir şekilde yaşamlarını sürdürebilmelerini sağlamalıyız.

Tekrar ediyoruz, sesimizi duymanızı istiyoruz! Hükümeti ve ilgili kurumları, emeklilerimizin ve yaşlı vatandaşlarımızın yaşam kalitelerini yükseltmek, maaşlarını enflasyona uygun bir şekilde güncellemek ve onlara daha iyi bir yaşam sunmak için acil önlemler almaya davet ediyoruz. Emeklilerimizin hakkettiği değeri görmesi, onların geçmişteki emeklerinin bir karşılığı olarak adil bir maaş alması, toplumsal dayanışma ve adalet anlayışımızın bir gereğidir. İnsanca yaşamak istiyoruz! Emeğimizin karşılığını istiyoruz!"

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN