O 3 hayvanı yan yana görmek imkansızdı! O ilimizde ortaya çıktılar… Onları görmek için akın akın gidiyorlar

O 3 hayvanı yan yana görmek imkansızdı! O ilimizde ortaya çıktılar… Onları görmek için akın akın gidiyorlar

Türkiye'de yakalanan bu görüntüler Serengeti Milli Parkı'ndan değil, o ilimizden... O 3 hayvanı bir arada görmek imkansızdı ama oldu! O ilimizde görüntülendiler. İnsanlar görmek için akın akın gidiyor

Türkiye'nin doğal güzellikleri ve zengin yaban hayatı, adeta bir vaha gibi göz kamaştırıyor. Son günlerde yakalanan etkileyici görüntüler, sanki Serengeti Milli Parkı'ndan gelmiş gibi görünse de aslında Türkiye'nin kendi ilinden... Doğa tutkunları, bu muhteşem manzaraları görebilmek için adeta bir akın halinde ilgili bölgeye yöneliyorlar. İşte bu imkansıza yakın görüntülerin hikayesi!

YABAN HAYVAN POPÜLASYONU İNCELENİYOR

2-001.png

26 farklı noktada konumlandırılan fotokapanlar, yaban hayvanlarının günlük yaşamlarını ve beslenme alışkanlıklarını kaydetmeye yardımcı oluyor. Bu kapsamlı çalışmanın amacı, bölgedeki yaban hayvanlarının popülasyonunu izlemek ve doğal yaşamlarını korumak.

KAMERALARA YAKALANAN O HAYVANLAR

1-001.png

Fotokapanlar sayesinde elde edilen görüntülerde vaşak, karaca, kurt, yaban domuzu, tavşan, su samuru, tilki gibi çeşitli yaban hayvanlarının aktiviteleri gözlemleniyor. Ayrıca, bu yöntemle kaçak avcılığın önlenmesine yönelik çaba da sürdürülüyor.

YABAN HAYATIN ÜYELERİNDEN KARELER

Doğa Koruma ekipleri, fotokapanlar aracılığıyla yaban hayvanlarının davranışlarını ve habitat tercihlerini daha iyi anlayarak koruma faaliyetlerini daha etkili hale getiriyor. Yapılan araştırmalar sonucunda fotokapanların yerleştirildiği noktalar periyodik olarak değiştirilerek daha geniş ve kapsamlı veri toplama imkanı sağlanıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN