O anlar kamerada: 'Savcı Sayan'ın adamları kurşun yağdırdı' iddiası

Ağrı sokaklarında korumaları ve kurmaylarıyla birlikte gece sokaklarda uzun namlulu kalaşnikof silahlarla dolaşan Belediye Başkanı Savcı Sayan'ın, bu kez de akrabalarıyla kavga eden ailenin marketi önünde yine gece ateş ettiği ileri sürüldü. Sayan'ın ateş ettiği anların görüntülerini market sahibi Mehmet Yıldırım Facebook'ta paylaştı. Ağrıspor Kulübü başkanı Yıldırım "Kaçışan halkımıza, analarımıza, bacılarımıza, küçük çocuklarımıza bu savaş halini yaşatanlara yazıklar olsun." dedi.

Ağır Belediye Başkanı Ak Partili Savcı Sayan, Ağrı sokaklarında silahlı gösterilerine devam ediyor. Geçtiğimiz gün gece uzun namlulu AK-47'lerle gece yaptığı yürüyüşün ardından bu kez de kendisini tehdit ettiğini ve yakınlarının marketinin önünde ateş açtı. İddiayı Ağrıspor Başkanı Mehmet Yıldırım, gündeme getirdi.

Ağrıspor Başkanı Mehmet Yıldırım, marketinin bulunduğu sokakta dün gece ateş açıldığına dair görüntüleri Facebook hesabından paylaştı. Yıldırım, videoyu "Kaçışan halkımıza, analarımıza, bacılarımıza, küçük çocuklarımıza bu savaş halini yaşatanlara yazıklar olsun. İnşallah hak ettikleri cezayı çekerler tek kelimeyle yazıklar olsun" notuyla yayınladı.

"İlk ateş eden de Savcı Sayan'ın yardımcısı" iddiası

Çok sayıda silah sesinin duyulduğu videoda, sokakta bulunan kadın ve çocukların silah seslerini duyunca kaçtıkları görülüyor. Kadınlarından birinin 'Savcı Sayan' dediği duyuluyor.
Gazeteci Zübeyde Sarı, olaylara ait olduğu belirtilen güvenlik kamerası görüntülerini Twitter hesabından paylaştı.

Sarı "Ağrı’dan güvenlik kamerası görüntüleri ulaştırıldı şimdi. Murat mahallesinde olayların ilk başladığı anlar olduğu ifade ediliyor. 38. saniyeden sonra silahlar ateşleniyor. İlk ateş edenin de Savcı Sayan’ın yardımcısı Ahmet Tunç olduğu iddia ediliyor" dedi.

Sayan'ın yardımcısı kulüp müdürüne saldırdı

Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, yakınları ve korumalarının da bulunduğu grubun, dün gece kentte uzun namlulu silahlarla yürüdüğü görüntüler sosyal medyada gündem olmuştu.

Sayan'ın "Ağrıspor'a çökmek istediğini" söyleyen kulüp başkanı Mehmet Yıldırım "Beş yıllık müdürümü bilgi sızdırması için işe almış. Kulüp müdürünü tehdit etmek için geldiler ve kavga çıktı. Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Tunç silah çekince bizimkiler de yumruk atıyor ve Ahmet Tunç kaçıp Savcı Sayan’ın yanına gidiyor. 20 dakika sonra Sayan, 100 kişilik bir grupla sahip olduğumuz marketin önüne geliyor. Ahmet Tunç’un kardeşi hücum ediyor. Bunun üzerine tekrar birbirine giriyorlar. Savcı Sayan, şoförü tarafından arabaya koyulup kaçırılıyor. Orada bulunan 8-10 tane sivilin, yani hiçbirinin resmi forması yok, havaya belki 200 tane mermi sıkıyorlar" demişti.

Devletin silahlarından rahatsız oluyorlar

Silahlı yürüyüşler ve ateş etme olayları sonrası Savcı Sayan ise “PKK’nın silahından rahatsız olmayanlar onları alkışlayanlar devletin silahından rahatsız olmuşlar. Bunu çok önemsemiyoruz fakat Türk halkının vicdanını rahatlatmak için açıklama yapıyorum, onları muhatap aldığımdan değil. Olayın özü budur.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN