O ildekiler yaşadı! Belediye dar gelirli evlere ücretsiz doğalgaz bağlıyor: Tesisat ve kombi desteği

O ildekiler yaşadı! Belediye dar gelirli evlere ücretsiz doğalgaz bağlıyor: Tesisat ve kombi desteği

O ilimizde hava kalitesini iyileştirmek için doğalgaz destekleri veriliyor! Belediye çeşitli projelerle dar gelirli evlere ücretsiz doğalgaz bağlıyor! 111 eve doğalgaz geliyor! Tesisat ve kombi desteği...

Samsun Büyükşehir Belediyesi ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı iş birliğiyle yürütülen 'Samsun Hava Kalitesinin İyileştirilmesi Projesi', şehirdeki dar gelirli aileler için önemli bir destek sağlıyor. Projede, 111 aileye doğalgaz tesisatı, kombi ve abonelik desteği sunularak hava kalitesinin artırılması hedefleniyor.

TESİSAT VE KOMBİ DESTEĞİ

​​​​​dar-gelirli-ailelere-ucretsiz-dogalgaz-baglandi-1.jpg

Özellikle İlkadım ilçesinde yoğunlaşan çalışmalarla hava kirliliğinin önüne geçilmesi amaçlanıyor. İlk olarak "Tesisat Sizden Kombi Büyükşehir’den" kampanyasıyla 20 eve doğalgaz ulaştırılırken, 91 ihtiyaç sahibine de tesisat ve kombi desteği sağlanıyor. Bu kapsamda gerçekleştirilen dönüşüm projesiyle, katı yakıt kullanımı nedeniyle ortaya çıkan karbon gazı salınımının da önüne geçilmiş olacak.

KÖMÜR DESTEĞİ ALAN KONUTLARA ÖNCELİK VERİLDİ

dar-gelirli-ailelere-ucretsiz-dogalgaz-baglandi-3.jpg

Samsun Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Ali Tulumen, konu ile ilgili bilgi verirken şu ifadeleri kullandı: “Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile ‘Hava Kalitesinin İyileştirilmesi Projesi’ni başlattık. Hava Kalitesi Ölçüm İstasyonu verilerine göre hava kalitesinin en kötü olduğu ilçenin İlkadım olduğunu gördük. Bunun nedeni katı yakıt kullanımının daha fazla olması. 11 mahalleyi kapsayan bir alan belirledik. Özellikle sosyal amaçlı yardımlar kapsamında kömür desteği alan 91 konuta öncelik verdik. Ve bu süreci başattık. Daha önce de 20 konuta kombi desteği vermiştik. Şimdi de 91 konutta tesisat, kombi, abonelik işlemlerini de biz yaparak bir dönüşüm gerçekleştiriyoruz. Böylelikle proje tamamlandığında İlkadım’da 111 konutta katı yakıt kullanımının önüne geçeceğiz. Bu 380 ton karbon gazı(CO2) salınımının önüne geçmek demek”

dar-gelirli-ailelere-ucretsiz-dogalgaz-baglandi-4.jpg​​​​​​​

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN