Ordu'dan araba çalıp İstanbul'da yakalanan çocuklar: Esenyurt'u görmek istedik

Ordu'dan araba çalıp İstanbul'da yakalanan çocuklar: Esenyurt'u görmek istedik

Ordu'dan çaldıkları arabayla polis kontrolüne takılmadan İstanbul'a gelen 3 çocuğun hırsızlık gerekçesinin 'Esenyurt'u görmek' olduğu ortaya çıktı.

Ordu'nun Altınordu ilçesinde bulunan bir oto galerinin camlarını kırarak ofisteki çekmeceden bir otomobilin anahtarını alıp kayıplara karışan yaşları 12 ile 15 arasında değişen 3 çocuk İstanbul Zeytinburnu'nda yakalanmışlardı. Çocukların otomobili çalma gerekçesinin 'Eseyurt'u görmek' için olduğu ortaya çıktı.

28 Kasım Pazar günü 04.00 sıralarında yaşanan olayın ardından çocukların peşine düşen polis, 3 çocuğun daha önce suç kayıtları olan A.T., S.Ö. ve E.K. olduğunu öğrendi.

Çocukların evine giden polislere aileleri nerede olduklarını bilmediklerini söyledi. Cep telefonlarından aranan çocuklar ailelerinin eve dönün çağrısına aldırış etmedi.

Bunun üzerine harekete geçen polis ekipleri çocukların Ordu'da bir petrol istasyonunda arabanın deposunu doldurduklarını ve en son Samsun yolunda görüldüklerini tespit etti. Samsun'da da bir kahvaltı salonunda izine rastlanan çocuklar 1 Aralık Perşembe günü İstanbul’da Plaka Tanıma Sistemi’nde göründü. Çocukların tam 10 il geçip, 950 kilometre yol kat ederek İstanbul’a geldikleri anlaşıldı.

Bunun üzerine Ordu'dan İstanbul'a gelen polisler, buradaki meslektaşları ile çocukları aradı. Birçok yerde kameralara takılan aracın en çok Esenyurt'ta bulunduğu tespit edildi ve son olarak Bağcılar'da terk edilmiş olarak bulundu.

Çocuklar da cep telefonları takip edilerek Zeytinburnu’nda yakalandı. Ordu’dan gelen ekip çocuklarla birlikte Ordu’ya döndü.

Çocuklar neden İstanbul’a geldiklerini soran polislere, “Sosyal medyadan her zaman görüyorduk. Esenyurt’u görmek istedik. Gelip burada dolaştık” dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN