Osmaniyeli otobüsü şoföründen akaryakıt tepkisi: Bu sene kadar kötü bir senemiz olmadı

Osmaniyeli otobüsü şoföründen akaryakıt tepkisi: Bu sene kadar kötü bir senemiz olmadı

Osmaniye’de 23 yıldır özel halk otobüsü şoförlüğü yapan Erdal Talan, peş peşe zamlanan akaryakıt fiyatlarına tepki gösterdi. Talan, bu sene kadar kötü bir sene görmediklerini belirterek, “6-7 lira olan mazot şu an 26-27 lira, işin içinden çıkamıyoruz. Ben kendim çalıştığım halde, şoför çalıştırmadığım halde ben işin içinden çıkamıyorum ama şoför çalıştıranlar 1200 lira da haftalık şoföre veriyor." dedi.

Osmaniye’de 23 yıldır özel halk otobüsü şoförlüğü yapan Erdal Talan, artan maliyetlerden yakındı. Akaryakıt fiyatlarına gelen zamlara tepki gösteren Talan, "23 yıldır bu sektördeyiz, bu sene kadar daha kötü senemiz olmadı. 6-7 lira olan mazot şu an 26-27 lira, işin içinden çıkamıyoruz." dedi.

Erdal Talan, şunları söyledi:

"23 yıldır bu sektördeyiz, bu sene kadar daha kötü senemiz olmadı. 6-7 lira olan mazot şu an 26-27 lira, işin içinden çıkamıyoruz. Ben kendim çalıştığım halde, şoför çalıştırmadığım halde ben işin içinden çıkamıyorum ama şoför çalıştıranlar 1200 lira da haftalık şoföre veriyor. Nasıl işin içinden çıkıyorlar ben bilmiyorum. Çok kötü durumdayız. 1 tane lastik alayım desen 5 bin lira, 6 tane lastik var alt tarafta, altı kere beş otuz, otuz bin lira lastik. Eskiden vardığında 300 lira yazardı motor indirse bile, şimdi en ufak girdiğimiz an 2 bin 3 bin lirayla zor çıkıyoruz tamirden. Bir akü olmuş 1500 lira, iki tane aküsü var bunun. Bir de bu sene muhasebeci bir de gelire geçirdi beni. Her ay 400-500 lira veriyorum 3 ayda bir bin lira veriyorum. Cam pulları her biri 1300-1400 lira, iki tane cam pulu ödüyorum. Sigorta olmuş 5 bin lira şu an. Çıkamıyoruz işin içinden. Emekliyim, emekli olmasam hiç geçinemem."

"FAZLADAN BELEŞ YOLCU TAŞIYORUZ"

Yaşadığı problemleri anlatan İbrahim Yıldırım ise, "Belediyenin durakları yok. Sabahleyin trafik polisi durdurdu Kadirli yolunda. 'Burada sizin durağınız yok, buradan yolcu alamazsınız' dedi. Bir de bu ücretsiz taşımada normalde bize devletin yatırdığı fiyat 1200 lira ama biz normalde biz 3 bin 300 lira civarında beleş yolcu taşıyoruz ayda. Bizim bu sıkıntılarımızın giderilmesi" şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN