Otel olarak kullanılan 160 yıllık konak küle döndü

Otel olarak kullanılan 160 yıllık konak küle döndü

Amasya'da otel olarak kullanılan tarihi konak çıkan yangında kullanılamaz hale geldi. Alevlerin yan taraflardaki binalara sıçramasını engellemeye çalışan ekipler yangını iki saatte söndürdü.

Amasya'da otel olarak kullanılan 160 yıllık tarihi konak, gece saatlerinde meydana gelen yangın nedeniyle kullanılamaz hale geldi.

1.jpg

Alevleri gören vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine sevk edilen itfaiye ekipleri diğer binaların da zarar görmemesi için yoğun çaba sarf etti. Ekipler yangını yaklaşık 2 saatlik çalışma sonucu söndürdü.

mehmet-sari.jpg
Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı

Yangının ardından olay yerinde incelemelerde bulunan Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, "Tahminlere göre otelin mutfağında bulunan fritözün açık unutulması ile baca kısmını saran ve daha sonra da binanın ahşap olması nedeniyle genele yayılan bir yangın meydana gelmiştir. Burası şehrimizin tarihi bölgesi, binalarımızın tamamı ahşap ve doğa ile çok yakın olan kalenin dibindeki dar sokakları ile bilinen, içeri şehir olarak anılan bir mahallemizdir. Yangını haber alır almaz, itfaiye ekiplerimiz olaya zamanında müdahale etmişlerdir. Yangında mağduriyet yaşayan esnaf kardeşimize de belediyemiz olarak elimizden gelen imkanları sağlama noktasında gayretimiz olacaktır" dedi.

Yangınla ilgili inceleme başlatıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN