Özel çocuklar müzik ve folklor kurslarında sosyalleşerek hayata tutunuyor

Özel çocuklar müzik ve folklor kurslarında sosyalleşerek hayata tutunuyor

Özel gençler, Esenyurt Belediyesi’nin bu yıl faaliyete geçirdiği Müzik ve Folklor kurslarında, kendilerini geliştirmenin yanı sıra sosyalleşerek hayata tutunuyor. Haftanın beş günü devam eden kurslarda, kursiyerler hem çeşitli yörelere ait halk oyunlarını öğreniyor hem de yeni enstrümanlarla tanışıyor.

Esenyurt Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü bünyesindeki Engelliler Koordinasyon Merkezi, ilçede yaşayan özel gençlerin sosyal hayata kazandırılmasına yönelik çalışmalarına devam ediyor. Özel bireylere yönelik hayata geçirilen Müzik ve Folklor kurslarında, çocuklar hem terapi alıyor hem de kendilerini geliştirme ve sosyalleşme imkanı buluyor. Haftanın beş günü devam eden kurslarda kursiyerler, alanında uzman eğitmenler eşliğinde, çeşitli enstrümanlar çalabilmenin yanı sıra folklorun inceliklerini de öğreniyor. Merkez ayrıca, çocuklara servis imkanı sunuyor. Kursiyerler, servis araçlarıyla gözetmen eşliğinde evlerinden alınarak, kurs bitiminde yine evlerine bırakılıyor.

“AİLELERDEN OLUMLU DÖNÜŞLER ALIYORUZ”

Kurslarda çocuklara verilen eğitimlerle ilgili ailelerden olumlu dönüşler aldıklarını söyleyen Sağlık İşleri Müdürlüğü Engelliler Koordinasyon Merkezi Şefi Çiğdem Lazkan, “Şu an faaliyete geçirdiğimiz müzik kursunda, çocuklarımız hem bir enstrüman çalıyor hem de şarkı söyleyip eğleniyorlar. Aslında müzikle terapi eğitimi alıyorlar. Müzik kursunun yanı sıra Folklor kursumuzu faaliyete geçirdik. Çocuklar, pandemi döneminde hareketsiz kaldı. Onların hem fiziksel hareket hem de sosyalleşmeleri açısından faydasını göreceğiz. Çocuklarımız mutlular, hocalarını da çok sevdiler. Burada sohbet etmeye, göz teması kurmaya, bir şeyler üretmeye başlıyorlar. Ürettikçe de mutlu olmaya başladılar ve bir şeyleri başarabileceklerine dair inançları arttı. Aynı zamanda aileler de onların başardığını görünce mutlu oluyorlar. Aileler, çocukların kursa geldikten sonra başkalarıyla olan iletişimlerinin çok farklılaştığını söylüyor. Ayrıca çocuklar kurstayken aileler de dinlenme imkanı bulabiliyor” dedi.

“ÇOCUKLARIMIZI EN UYGUN KURSA YÖNLENDİRİYORUZ”

Özel çocuklar için açılan kursların haftanın beş günü devam ettiğini belirten Lazkan, “Her kursumuzu birbirleriyle çakışmayacak şekilde ayarladık. Kurslarımızdan faydalanmak isteyen vatandaşlarımız, Esenyurt Kültür Merkezi içerisinde bulunan Engelliler Koordinasyon Merkezi’ne gelerek kayıt yaptırabilir. Kayıt esnasında biz zaten hocalarımız ve ailelerimizle görüşerek çocuklarımızın hangi kurslarda daha başarılı olabileceği konusunda ön değerlendirme yapıyoruz. Daha sonrasında en uygun kursa yönlendiriyoruz. Bir de hocalarımızla tanıştırıyoruz, çocukların hocalarla olan iletişimi, birbirlerini anlayabilmeleri bizim için çok önemli” diye konuştu.
 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN