Ozon tesisi hizmete girdi, suda koku ve tat kaybı olmayacak

Ozon tesisi hizmete girdi, suda koku ve tat kaybı olmayacak

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Ereğli’nin ve bir çok köyün içme suyu ihtiyacının karşılandığı Süleymanbeyler Arıtma Tesisi’ne 26 milyon TL yatırım yaparak Ozon Tesisi kurduklarını, artık suda kuraklık dönemlerinde dahi tat ve koku kaybı yaşanmayacağını söyledi.

Kdz. Ereğli Belediye Meclisi Mayıs ayı toplantısında önemli açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Süleymanbeyler İçme Suyu Arıtma Tesisleri’nde kurulan Ozon Tesisi’nin hizmet vermeye başladığını açıkladı. Başkan Posbıyık, kuraklık dönemlerinde dahi suda tat ve koku kaybının yaşanmayacağını söyledi.

Tesis için 26 milyon TL yatırım yaptıklarını anlatan Başkan Posbıyık şunları söyledi:

“Ozonlama tesisinin kurulmasıyla Ereğli’nin içme suyu kalitesi daha da artacak, özellikle kuraklık dönemlerinde yaşanan koku ve tat kaybı giderilecek. Ozon testleri yapıldı ve devreye alındı. Ereğli'de çok sağlıklı su rahatlıkla içilebilir. 26 milyon TL bedeli olan bir yatırım. Kdz. Ereğli Belediyesi olarak paranın hepsini biz ödeyeceğiz. Ereğli’ye, belediyeye bu tesisi kazandırmaktan mutluluk duyuyoruz.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN