Pancar toplamak için yüzlerce vatandaş Faraşin yaylasına akın etti

Pancar toplamak için yüzlerce vatandaş Faraşin yaylasına akın etti

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesine bağlı Faraşin yaylasına, pancar bitkisini toplamak için yüzlerce insan akın etti. Otlu peynir yapımında kullanmak için toplanan pancarlar, alıcısı için kilogramı 30 TL'den satışa sunuluyor.

Şırnak'ın ünlü Beytüşşebap yaylasına yüzlerce insan uğruyor. Otlu peynir yapımında kullanılan pancar bitkisini toplamak için uğrayan vatandaşlar günlerinin çoğunu bu huzur veren yaylada geçiriyor. Pancarın kilogramı 30 TL'den satışa sunuluyor.

"BURASI DOĞA HARİKASI"

Şırnak'tan yaylaya gelen Bedri Taşar isimli vatandaş burasının bir doğa harikası olduğunu ve fotoğrafçılar olarak bu yaylaya gelmek için can attıklarını dile getirdi:

"Şırnak yaylaları çok güzel, her yıl bu bölgeye geliyoruz. Bugün de gelmişken peynir içine katılan bitkiyi toplamak istedik. Tadı güzel olduğu için peynire katılıyor ve özellikle bölgemizde çok tüketiliyor. Burası bir doğa harikası bahar aylarında fotoğrafçılar olarak buraya gelmek için can atıyoruz." 

aaaa.jpg

Bir diğer ziyaretçi Ali Taşar isimli vatandaş ise, bu yaylada çeşit çeşit bitkilerin bulunduğunu ve buradan ayrılmak istemediğini söyledi:

"Faraşin Yaylası yılın her vakti ayrı bir güzel ama en çok bahar aylarında güzel. Göçerler gelmeden önce biz geldik. Bu tarlalarda çok güzel bitki ve çiçek türü var. Buradan ayrılmak istemiyorum. 4 gündür buralardayız. Annem için gelmişken pancar topladım." 

 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN