Pazarkapı ile Atatürk Köşkü arası 15 dakika! Trabzon teleferik projesi hız kazanıyor

Pazarkapı ile Atatürk Köşkü arası 15 dakika! Trabzon teleferik projesi hız kazanıyor

Trabzon'un ulaşım ve turizm potansiyelini artırması beklenen teleferik projesi, Şehir Plancıları Odası tarafından detaylı bir incelemeye alınıyor. Pazarkapı'dan Atatürk Köşkü'ne uzanacak hattın şehir dokusuyla uyumu ve Ulaşım Ana Planı'na etkisi merak konusu. Proje güzergahı ve süresi belli oldu. İşte detaylar...

Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin (TBB) şehir içi ulaşımını rahatlatma ve turistik cazibeyi artırma hedefiyle planladığı Pazarkapı - Atatürk Köşkü Teleferik Projesi, Trabzon Şehir Plancıları Odası'nın gündemine alındı.

Geçtiğimiz ay belediye meclisinde sınırlı ayni hak tesisi kararları alınan bu önemli proje, bu hafta Şehir Plancıları Odası yönetim kurulu toplantısında kapsamlı bir şekilde değerlendirilecek.

KENTSEL DOKUYA ETKİSİ MASAYA YATIRILACAK

61saat'te yer alan habere göre, Şehir Plancıları Odası'nın bu haftaki yönetim kurulu toplantısında teleferik projesinin tüm detayları masaya yatırılacak.

Yapılacak değerlendirmede, teleferik hattının kentsel dokuya olası etkileri ve mevcut ulaşım sistemiyle ne derece uyumlu olacağı teknik veriler ışığında incelenecek.

Bu inceleme, projenin şehir planlaması açısından taşıdığı önemi ortaya koyuyor.

ULAŞIM ANA PLANI VURGUSU

Şehir Plancıları Odası Trabzon Temsilcisi Ercan Şen, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Ulaşım Ana Planı; kara yolu, deniz yolu, teleferik ve feniküler gibi tüm ulaşım türleri için bir çerçeve çizer. Her türlü yeni ulaşım uygulaması, bu plana uygun olarak şekillendirilmelidir.

Biz de bu kapsamda, teleferik hattının kentsel dokuyla olan ilişkisini, bilimsel veriler ışığında titizlikle değerlendireceğiz."

Bu açıklama, projenin sadece teknik değil, aynı zamanda bütüncül bir planlama yaklaşımıyla ele alınması gerektiğini vurguluyor.

PROJE DETAYLARI NETLEŞİYOR

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, teleferik tesisinin inşası ve işletilmesi için sınırlı ayni hak tesisi uygulamasını hayata geçirecek.

Projenin güzergahı da netleşti. Buna göre, teleferik hattı Ortahisar ilçesi sahil dolgu alanında bulunan Pazarkapı Yaşam Alanı Otoparkı'ndan başlayacak.

Ardından Botanik Parkı üzerinden geçerek Atatürk Köşkü'ne ulaşacak. Toplamda 3 istasyonu içerecek olan hat, 4100 metre uzunluğunda olacak.

Projeye göre, tek yönlü yolculuk süresi 15 ila 18 dakika arasında planlanıyor. Bu teleferik hattı, hem yerel halkın ulaşımını kolaylaştıracak hem de Trabzon'a gelen turistler için yeni bir cazibe merkezi oluşturacak.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN