Provokasyonun yeni adresi Uşak: Araç sahipleri gördükleri manzara karşısında şoke oldu

Provokasyonun yeni adresi Uşak: Araç sahipleri gördükleri manzara karşısında şoke oldu

Daha önceden İstanbul'da CHP adına basılmış sahte broşür skandalının ortaya çıkmasının ardından, muhalefeti hedef alan karalama kampanyalarına bir yenisi daha eklendi. Provokatif broşürlerin yeni adresi bu kez Uşak oldu. Park etmiş araçların camına bırakılan broşürlerde, muhalefetin terör örgütü lideri Öcalan'ı 15 Mayıs'ta serbest bırakacağı iddia edildi.

14 Mayıs'ta gerçekleştirilecek genel seçimlere sayılı günler kala, muhalefeti hedef alan provokatif broşürler bu kez Uşak'ta araçlara bırakıldı.

Sosyal medyada yer alanBroşürlerde yer alan manipülatif ifadeler dikkat çekti. "15 Mayıs'ta Öcalan özgür mü kalacak? PKK-YPG terör örgütü Suriye'nin kuzeyinde devlet kursun mu?" gibi sorularla halkı yönlendirmeye çalışan bu broşürlerin, oy verirken iyi düşün çağrısıyla seçmenleri etkilemeyi hedeflediği gözlendi.

1-008.jpg

Provokasyonu sosyal medya hesaplarından paylaşan görgü tanıkları, broşürlerin araçların camlarına bırakıldığını belirtti. Bu durumun, muhalefetin seçim kampanyasına zarar verme ve toplumda kafa karışıklığı yaratma amacı taşıdığı düşünülüyor.

2-004.jpg

Seçim süreci içerisinde bu türden provokatif eylemlerin artabileceği endişesi taşıyan muhalefet partileri yetkilileri, halkı bu tür manipülasyonlara karşı uyanık olmaya çağırdı.

Bu türden manipülatif eylemlerin seçim sürecini olumsuz etkileme potansiyeli olduğunu hatırlatan uzmanlar, seçmenlerin doğru bilgi kaynaklarına başvurarak, objektif ve bilinçli bir şekilde oy kullanmalarının önemini vurguladılar.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN