Rektörü şikayet etti soruşturmanın selameti için açığa alındı: Sen misin usulsüzlükleri yargıya taşıyan

Rektörü şikayet etti soruşturmanın selameti için açığa alındı: Sen misin usulsüzlükleri yargıya taşıyan

Ordu Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı Kürşat Taştan, rektör ve diğer yetkililer hakkında usulsüzlük yaptıkları gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. Görevsizlik kararı veren Ordu savcılığı dosyayı YÖK Başkanlığı'na gönderdi. Ancak ardından suç duyurusunda bulunan Taştan disiplin kuruluna sevk edilerek 'soruşturmanın selameti için' açığa alındı. Yapılanın suç olduğunu belirten Taştan ise yaşadıklarını yargıya taşıyacağını söyledi.

Ordu Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı Kürşat Taştan, üniversite rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan ve üniversite yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulundu. Ordu Cumhuriyet Başsavcılığı, 25 Nisan'da görevsizlik kararı verdi. Dosya, savcılık tarafından YÖK Başkanlığı’na gönderildi.

Ordu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın görevsizlik kararına göre Taştan, suç duyurusunda şu iddiaları sıraladı: “İlahiyat Fakültesi’nde araştırma görevlisi ve öğretim görevlisi alımlarında usulsüzlük yapıldığı; 2021 yılında İkizce Meslek Yüksek Okulu Sağlık Bakım Hizmetleri Anabilim Dalı’na öğretim görevlisi alımında usulsüzlük yapıldığı, İlahiyat Fakültesi ve Fen Edebiyat Fakültesi’nin birlikte kullandığı bina ile ilgili 2022 yılında tadilat yapılmış gibi gösterilerek bir firmadan toplamda 450.000 TL değerinde parça parça doğrudan temin ile alım yapıldığı; 24 Haziran 2022 Cuma günü 27. İlahiyat ve İslami İlimler Fakülteleri Dekanlar Konseyi’nin, Ordu Üniversitesi’nde gerçekleştirmiş olduğu, toplantı sonrası gerçekleştirilen gezi sırasında meydana gelen ölümlü trafik kazası olayında, üniversiteye ait araçların usulsüz kullanıldığı;

'CUMHURBAŞKANLIĞI TASARRUF GENELGESİNE AYKIRI İŞLEM YAPILDI'

Cumhurbaşkanlığı Tasarruf Tedbirleri Genelgesine aykırı olarak 2022-2023 yıllarında birçok senato toplantısının yemekli ve gezinin (gezili) organize edildiği, bu organizasyonlarda araçların usulsüz olarak kullanıldığı, harcamaların usulsüz olarak yapıldığı; kurumun resmi mail adresi üzerinden Rektör Ali Akdoğan’ın kızının düğün davetiyelerinin mail yolu ile gönderildiği ve düğüne davetin yapıldığı; 10/10/2022 tarihinde Ankara’da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilen akademik açılış töreni sonrasında törene katılanların Ankara’da bir restoranda yedikleri yemeğin ödemelerinde usulsüzlük yapıldığı…”

ekran-goruntusu-2023-05-25-145304.jpgOrdu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan

'SAVCILIĞIN GÖREVSİLİK GEREKÇESİ: REKTÖRÜN AMİRİ YÖK'

Savcılık, görevsizlik kararını şu gerekçelere dayandırdı: “2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun… 53/1-c-(1) ‘ilk soruşturma’ konulu maddesinde üniversite rektörü hakkındaki ilk soruşturmanın disiplin amiri olan Yükseköğretim Kurulu Başkanı veya görevlendireceği uygun sayıda soruşturmacı tarafından yapılacağının belirtildiği; iddialar bakımından soruşturma yapma görevinin Yükseköğretim Kurulu’na ait olduğu anlaşılmakla… Cumhuriyet Başsavcılığı’nın görevsizliğine, soruşturma dosyasının Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’na gönderilmesine karar verildi.”

'İZİNDEYKEN BENİ AÇIĞA ALMALARI SUÇ MAHKEMEYE GİDECEĞİM'

Taştan, suç duyurusunda bulunmasının ardından 'İzinli olduğu tarihte görevden alındığını' aktardı.
Taştan, 'neden görevden alındığı'yla ilgili sorusuna “Raporlu olduğumu idareye bildirdim. Ancak raporumu işleme koymadılar suç işlediler ve ardından görevden alındım. Bu hukuksuz durumun düzeltilmesi için mahkemeye başvuracağım” yanıtını verdi.

Ordu Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Çakmak ise “Görevden alınma yok. Görenden alınma olmadı. Sadece hakkında disiplin soruşturması başlattık. Açılan soruşturmanın sağlıklı yürütülebilmesi için en fazla üç ay süreyle açık uygulamasına geçilir. Disiplin soruşturması sürecinde geçici olarak açık uygulaması başlatıldı. Görevden alma değil soruşturmanın selameti açısından açığa alınmıştır” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN