Reyhanlı’daki tarihi konak büyük hasar aldı: Deprem Faşo Ağa'nın konağını da vurdu

Maraş merkezli depremlerde Türkiye sinemasının kült filmlerinden Kibar Feyzo, Ezo Gelin, Kaçak, Asi gibi birçok film ve dizinin çekildiği Reyhanlı’nın Kavalcık (Harran) Mahallesi’ndeki tarihi konağın bazı duvarları yıkıldı ve çatısı hasar gördü. Hatay Valiliği tarafından müzeye dönüştürülmesi için başlatılan restorasyon çalışmalarının devam ettiği konağın bir çok yerinin yıkıldığı görüldü.

Kibar Feyzo, Ezo Gelin, Kaçak, Asi gibi birçok film ve dizinin çekildiği Reyhanlı’nın Kavalcık (Harran) Mahallesi’ndeki tarihi konak depremde hasar gördü.

Maraş merkezli depremlerde Türkiye sinemasının kült filmlerinden Kibar Feyzo, Ezo Gelin, Kaçak, Asi gibi birçok film ve dizinin çekildiği Reyhanlı’nın Kavalcık (Harran) Mahallesi’ndeki tarihi konağın bazı duvarları yıkıldı ve çatısı hasar gördü.

Hatay Valiliği tarafından müzeye dönüştürülmesi için başlatılan restorasyon çalışmalarının devam ettiği konağın son durumu havadan da görüntülendi.

ASIL ADI FATİH ALİYE MÜDERRİS KONAĞI

Maraş merkezli 6 Şubat’ta meydana gelen ve artçılarının hala devam ettiği deprem felaketi birçok tarihi yapıya daz zarar verdi. İlçenin önemli turistik yerlerden olan tarihi konak, depremde hasar aldı. Deprem nedeniyle çalışmaların durduğu konağın duvarları yıkıldı, çatısı zarar gördü. Cam kenarlarında ve havuzun yanında ise dökülmeler olduğu görüldü.

1978 yılında çekilen başrolünü Kemal Sunal'ın oynadığı, Şener Şen, İlyas Salman, Müjde Ar ve Adile Naşit gibi oyuncuların rol aldığı Kibar Feyzo filminde kurgusal karakter Maho Ağa'nın evi olarak üne kavuşan Fatih Aliye Müderris Konağı'nın Hatay Valiliği tarafından sinema müzesi haline getirilmesi için bir süredir restorasyon çalışmaları yapılıyordu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN