Rize'de sağanağın yol açtığı hasar 1 milyar 42 milyon lira

Rize'de sağanağın yol açtığı hasar 1 milyar 42 milyon lira

Rize’de 19 Eylül’de meydana gelen şiddetli sağanağın ardından yürütülen ilk etap hasar tespit çalışmalarında; araç, iş yeri, konut ve altyapıda oluşan maddi zararın yaklaşık 1 milyar 42 milyon lira olduğu açıklandı.

Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nde düzenlediği basın toplantısında, kent genelinde etkili olan ve özellikle sahil şeridindeki İyidere ile Pazar ilçelerinde yıkıma yol açan şiddetli yağışların bilançosuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

HASAR TESPİT ÇALIŞMALARINDA İLK ETAP TAMAMLANDI

Vali Baydaş; AFAD, Karayolları, DSİ, Defterdarlık, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile İl Özel İdaresi ekiplerinin sahada yürüttüğü ilk etap incelemelerinin tamamlandığını bildirdi.

Toplantıda öne çıkan veriler ve yürütülen faaliyetler şu şekildedir:

İlk tespitlere göre konut, iş yeri, araç zararları ile yol, menfez ve istinat duvarı hasarlarının toplam maliyetinin 1 milyar 42 milyon lira seviyesinde olduğu belirlendi.

Ekiplerin yaklaşık 200 farklı noktada onarım ve tespit faaliyetlerini sürdürdüğü, ilk gün ulaşılamayan alanların da değerlendirmeye alınarak nihai icmalin cuma gününe kadar hazırlanacağı ifade edildi.

Çay bahçeleri, kullanıma uygunsuz hale gelen araziler, zarar gören arı kovanları ve telef olan hayvancılık varlığına ilişkin tespitlerin İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütüldüğü kaydedildi.

CAN KAYBI YAŞANMADI, TEDBİRLER SÜRÜYOR

Bazı bölgelerde metrekareye yaklaşık 200 kilogram yağış düştüğünü belirten Baydaş, afette herhangi bir can kaybının yaşanmamasının sevindirici olduğunu vurguladı. Yağış öncesinde yapılan uyarılar doğrultusunda riskli konut ve iş yerlerinin tahliye edildiğini hatırlatan Vali Baydaş, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yeni uyarıları kapsamında tedbirlerin sürdürüldüğünü ve heyelan riski taşıyan alanlardaki teknik incelemelerin devam ettiğini aktardı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN