Sağanak 10 bin dönüm ekili araziye zarar verdi

Sağanak 10 bin dönüm ekili araziye zarar verdi

Kütahya Hisarcık'ta etkili olan sağanak yağış derelerin taşmasına neden oldu. Taşan dereler tarım arazilerini su altında bıraktı. Hasanlar Köyünün muhtarı Demir, köylerinde çok fazla derenin bulunduğunu belirterek ıslah edilmesi gerektiğini söyledi. İlçenin Ziraat Odası Başkanı Çalışkan ise sağanak nedeniyle 10 bin dönüm ekili arazinin zarar gördüğünü açıkladı.

Kütahya'nın Hisarcık ilçesinde 2 gündür etkili olan sağanak yağış Tetik Deres'nin taşmasına neden oldu. Bu nedenle çevredeki tarım arazileri ise su altında kaldı. Sağanak yağışın en fazla hasar bıraktığı Hasanlar köyünde, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, İlçe Özel İdaresi ve Orman İşletme ekipleri hasar tespit çalışmalarını sürdürüyor.

İlçe Tarım ve Orman Müdürü Cihan Şen, selden zarar gören köylülerin zararlarını beyan ettikleri dilekçelerini İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğüne gitmelerine gerek kalmadan köy meydanında aldıklarını söyledi.

2-001.jpg

Hisarcık Ziraat Odası Başkanı Yusuf Çalışkan ise sağanak nedeniyle yaklaşık 10 bin dönüm ekili arazinin zarar gördüğünü belirterek, şunları söyledi:

“Hasanlar köyünde dün yaşanan doğal afetten dolayı çiftçilerimizin ürünleri çok büyük zarar görmüştür. İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri ile beraber selden zarar gören arazileri gezdik. Selden tahmini 10 bin dönüm ekili alan zarar gördü. Üreticilerimizin zarar tespitleri yapılıp, zararları karşılanacaktır. İlçemizdeki ilgili kurum ve kuruluşlar selden zarar gören Hasanlar köyünde gerekli çalışmaları yapıyor. Çiftçilerimize büyük geçmiş olsun” dedi.

3-001.jpg

'DERE ÇOK ARAZİ ENGEBELİ'

Köyde bulunan derelerin ıslah edilmesini gerektiğini ifade eden köy muhtarı Erdoğan Demir de yağışlardan çok zarar gördüklerini kaydederek, “Köyümüzde derenin çok olması ve arazinin engebeli olması yüzünden sık sık sel baskınlarına maruz kalıyoruz. Sel sonrası ekili alanlarımızda büyük zarar var. Bu dere yataklarının açılmasını ve ıslah edilmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN