Salbaş Karakucak Güreşleri, 21 Mayıs Pazar günü Çukurova Belediyesi’nin organizasyonuyla gerçekleştirilecek

Salbaş Karakucak Güreşleri, 21 Mayıs Pazar günü Çukurova Belediyesi’nin organizasyonuyla gerçekleştirilecek

Soner Çetin’in Çukurova Belediye Başkanı olmasıyla birlikte aralıksız yapılan ancak geçen yıla kadar pandemi nedeniyle ara verilen güreşler geçen yıl yeniden hayat bulmuştu. Geleneksel Salbaş Karakucak Güreşlerinin 19’uncusu bu Pazar yapılacak ve mücadeleler çeşitli kategorilerde gerçekleştirilecek.

Salbaş Stadyumunda 21 Mayıs Pazar günü saat 10:00’da başlayacak güreşlerin yoğun katılım ve heyecana sahne olması bekleniyor. Çevre il, ilçe, köylerden ve Türkiye’nin dört bir yanından katılımın beklendiği Salbaş Güreşleri Türkiye Güreş Federasyonu’nun çizdiği kurallar çerçevesinde gerçekleştirilecek. Müsabakalara birçok yaş ve kilodan pehlivanlar katılacak.

Salbaş Karakucak Güreşlerinin düzenleme komitesinde Çukurova Belediyesi ile birlikte Türkiye Geleneksel Güreş Federasyonu, Gençlik Spor İl Müdürlüğü, Türk Güreş Vakfı Adana Şube Başkanlığı, Çukurova Pehlivanları Adana Güreş Kulübü Derneği, Karaisalı Yörükler Derneği, Yörük Türkmen Masası Çukurova Bölge Başkanlığı yer alıyor. Teknik Komitede ise Hüseyin Başçı, Arif Yılmaz, Veysel Alanoğlu, Mustafa Dönmez, Ramazan Karataş ve Cumali Emirler’in de aralarında yer aldığı birçok isim bulunuyor.

Salbaş Karakucak Güreşlerini 19’uncusunu gerçekleştireceklerini belirten Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, pandemi nedeniyle birkaç yıldır gerçekleştirilemeyen organizasyonun tekrar geçen yıl yapıldığını ve büyük ilgi gördüğünü hatırlattı.

Güreşin ata sporumuz olduğunu kaydeden Başkan Soner Çetin, “Salbaş Karakucak Güreşlerinin bu yıl 19’uncu kez düzenliyoruz. Geçen yıl çok başarılı bir organizasyon yapmıştık. Büyük ilgi görmüştü. Bu yıl daha da iyi olacak. Herkesi Pazar günü yapılacak güreş şölenine davet ediyorum” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN