Şehir kalabalığından uzak yemyeşil bir alan! Adeta Türkiye'nin gizli masal diyarı: Duyan hafta sonu için oraya akın ediyor

Şehir kalabalığından uzak yemyeşil bir alan! Adeta Türkiye'nin gizli masal diyarı: Duyan hafta sonu için oraya akın ediyor

Türkiye'nin gizli güzellikleriyle dolu Kocaeli ili, doğa severler için vazgeçilmeyecek alanlara sahip. İlin öne çıkan tabiat parkları arasında yer alan Ormanya, ziyaretçilerine yeşillikler içinde kamp yapma ve doğa ile baş başa kalma fırsatı sunuyor.

2 bin dönümlük arazi üzerine kurulmuş olan Ormanya Tabiat Parkı ziyaretçilerine; çocuk hayvan çiftliği, kızıl geyik, ceylan ve karaca gibi yabani hayvanların doğal yaşam alanlarını özgürce görebilecekleri, doğa parkurları yaparak kuş gözlem evinde gözlem yapabilecekleri ve sportif olta balıkçılığı bölümünde balık tutmanın zevkini yaşayabilecekleri birçok alan sunuyor.

15-ic.jpg

Hizmete açıldığı günden bu zamana kadar Türkiye'nin dört bir yanından ziyaretçi kabul eden Ormanya, yaz mevsimi boyunca da hizmetine devam ediyor.

15-ic2.jpg

KAMP YAPMAYI SEVENLER AKIN EDİYOR

Kamp tutkunu olanların, seyyahların ve gezginlerin ortak noktası olan Ormanya Kamp alanı, karavan ya da çadır konaklamayı sevenlerin vazgeçilmez yeri. Kocaeli'nin yemyeşil doğası ile buluşma fırsatı sunan Ormanya Kamp Alanı, unutulmaz bir deneyim yaşamanızı sağlıyor.

15-kamp.jpg

Bunun yanı sıra Türkiye'nin lik Orman Kütüphanesi olma özelliği de bulunan Ormanya'da, toplam 21 kitaplıkta 2 binden fazla kitap bulunuyor. Ziyaretçiler alanda hem gezip doğal güzelliklerin tadını çıkarırken aynı zamanda kahvelerini alıp yeşillikler içinde kitap okumanın keyfine varabiliyorlar.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN