Sigarayı bıraktı hayatı değişti! 2 yıl biriktirdiği sigara parasına yaptıkları 'Helal olsun' dedirtti

Sigarayı bıraktı hayatı değişti! 2 yıl biriktirdiği sigara parasına yaptıkları 'Helal olsun' dedirtti

2 yıl önce sigarayı bırakma kararı alan vatandaş hayata resmen yeniden başladı. Biriktirdiği sigara paralarıyla en büyük hayalini gerçekleştiren vatandaş şimdi İzmir'in gözdesi oldu...

İzmir'de yaşayan oto elektrik ustası Mehmet Ardil, 2 yıl önce sigarayı bırakma kararı aldıktan sonra 2004 model midibüsünü, işçiliğini kendi başına yaparak karavana çevirdi. 4 kişinin sığabildiği karavana 200 bin TL harcayan Ardil, 2 yıl boyunca sigara parasının hepsini bu işe harcadığını belirterek "İyi ki de bırakmışım, iyi ki de yapmışım" dedi.

h-11-1.jpg

SİGARA PARASINDAN KARAVAN YATIRIMI

38 yaşındaki Mehmet Ardil, ikiz erkek çocuk sahibi olunca günde 2 paket içtiği sigarayı bırakmaya karar verdi. Elindeki 2004 model midibüsü karavana çevirmeye nasıl karar verdiğini anlatan Ardil, “Midibüsü satmayı düşünüyordum. Sonra çocukluk arkadaşımın yapmış olduğu karavanı gördüm ve bu benim çok hoşuma gitti. Bende karavan yapmaya karar verdim ve 2 yıl boyunca sigara paralarının hepsini bu işe harcadım. İyi ki de bırakmışım, iyi ki de yapmışım. Çok güzel bir şey oldu. Hereksin de sigarayı bırakmasını tavsiye ederim” sözlerini kullandı.

h-11-2.jpg

NEREDEYSE TÜM İŞÇİLİĞİ KENDİSİ YAPTI

4 yetişkinin rahatlıkla yaşayabileceği tam teşekküllü karavan dizayn ettiğini söyleyen Ardil, “Midibüsün ilk önce koltuklarını söktüm ve zemin ile tavana komple ahşap döşedim. Mobilya kısımlarını arkadaşımla birlikte yaptık. Elektrik aksamını tamamen kendim yaptım. Hatta güneş panelleriyle çalışan klima taktım. Karavandaki birçok işin işçiliğini ben yapmama rağmen yaklaşık 200 bin liralık bir maliyet oldu” dedi.

h-11-3.jpg

ŞÖMİNEDEN AÇIK HAVA SİNEMASINA KADAR HER ŞEY VAR

Odunlu şöminesinden, televizyonuna kadar birçok detayı düşünerek titizlikle hazırladığı karavanında ailesiyle vakit geçirmeyi çok sevdiklerini belirten Ardil, “En son Aydın’ın Kuşadası ilçesi Davutlar bölgesine tatile gittik. Bundan sonra Karadeniz turu yapmayı düşünüyorum ama Türkiye’de biraz kamp alanı sıkıntısı var. Gittiğimiz de genellikle dolu oluyor o zamanda biz dışarı da kalınca sıkıntı yaşıyoruz. Ancak ikizlerim karavan hayatını çok seviyor. İmkanlar dahilinde akşamları aracın dışındaki tenteyi aşağı indirerek projeksiyon perdesi olarak kullanıyoruz. Açık hava sineması gibi bir ortam oluşuyor” dedi.

Bundan önce de klasik arabadan ufak bir karavan yaptığını aktaran Ardil, bir sonraki hedefinin ise otobüs alarak Cabrio aracını da bagajına koyup dizayn etmek olduğunu aktardı. Karavan hayatının ne kadar zevkli olduğunu da vurgulayan Ardil, herkese tavsiye etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN