Sivas'ta ekmeğe zam krizi: Sadece fırınlarda satılacak

Sivas'ta ekmeğe zam krizi: Sadece fırınlarda satılacak

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası, artan maliyetler nedeniyle 3,5 liradan satılan 240 gram ekmeğin fiyatını 5 liraya yükseltti. AK Partili Sivas Belediyesi zam kararına itiraz etti. İtirazın ardından Sivas Yiyecek Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Esnaf Odası Başkanlığı yaptığı açıklamada, bugünden itibaren kentte ekmek üretiminde kısıtlamaya gideceklerini duyurdu. Üreticiler ise bakkal ve marketlere ekmek vermeyeceklerini belirterek sadece fırınlarda ekmek satacaklarını duyurdu.

Sivas’ta faaliyet gösteren ekmek üreticileri bugünden itibaren ekmek üretimini kısıtlama kararı aldı. Üreticiler ekmek satışlarının sadece fırınlardan yapılacağını açıkladı.

Sözcü'de yer alan habere göre; Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Meclisi, artan maliyetler nedeni ile önceki günlerde kentte 3,5 liradan satılan 240 gram ekmeğin fiyatının 5 liraya çıkarılmasına karar verdi. STSO Meclisi'nin bu kararına AK Partili Sivas Belediyesi itiraz etti. Belediye, Başkan Yardımcısı Kayhan Işık imzası ile Sivas Valiliği'ne gönderilen itiraz yazısında ekmek fiyatı rayiç bedelinin uygun olmadığını ifade edildi.

Belediyenin zam itirazı sonrası Sivas Yiyecek Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Esnaf Odası Başkanlığı bir açıklama yaparak bugünden itibaren kentte ekmek üretiminde kısıtlamaya gideceklerini duyurdu. Bakkal ve marketlere ekmek vermeyeceklerini bildiren üreticiler sadece fırınlarda ekmek satacaklarını halka duyurdu.

Son bir yıl içerisinde ham madde ve diğer giderlere yapılan zamları da kalem kalem açıklayan Sivas Yiyecek Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Esnaf Odası Başkanlığı, “Maliyetleri kısmak ve fırınlarımızı ayakta tutmak için Perşembe gününden itibaren ekmek satışlarımız sadece fırınlardan yapılacaktır. Tüm Sivas halkına duyuruyoruz” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN