Bakan Yumaklı duyurdu: Hatay-Belen'deki yangın kontrol altında

Bakan Yumaklı duyurdu: Hatay-Belen'deki yangın kontrol altında

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Belen'de çıkan yangının kontrol altına alındığını duyurdu. Bakan Yumaklı, "Hatay-Belen'deki orman yangını kontrol altına alındı, soğutma çalışmalarımız devam ediyor" dedi. Yangına sebep olan iki şüpheli yakalanırken, şahıslardan biri sevk edildiği mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı, diğer şahıs ise tutuklandı.

Hatay'ın Belen'de günlerdir devam eden orman yangını kontrol altına alındı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yangının kontrol altına alındığını duyurarak, soğutma çalışmalarına başlandığını belirtti.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Hatay Belen’deki orman yangını kontrol altına alındı.

Soğutma çalışmalarımız devam ediyor.

Yangından etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun.

Orman teşkilatımız başta olmak üzere alevlere göğüs geren tüm kurumlarımızın çalışanlarına teşekkürler.

Yeşil vatan size minnettar."

YANGINA NEDEN OLAN KİŞİ TUTUKLANDI

Çıkan orman yangını ile ilgili yapılan araştırmada; iki kişinin bahçe temizliği esnasında tutuşturdukları sazlık alanın yanması sonucu orman yangınının çıktığı ve yangını kontrol altına alamadıkları tespit edilmişti.

7387241.jpg

İki şüpheli kısa sürede yakalanırken, şahıslardan biri sevk edildiği mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı, diğer şahıs ise tutuklanarak Ceza İnfaz Kurumuna teslim edildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN