Bakan Yumaklı duyurdu: Hatay-Belen'deki yangın kontrol altında

Bakan Yumaklı duyurdu: Hatay-Belen'deki yangın kontrol altında

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Belen'de çıkan yangının kontrol altına alındığını duyurdu. Bakan Yumaklı, "Hatay-Belen'deki orman yangını kontrol altına alındı, soğutma çalışmalarımız devam ediyor" dedi. Yangına sebep olan iki şüpheli yakalanırken, şahıslardan biri sevk edildiği mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı, diğer şahıs ise tutuklandı.

Hatay'ın Belen'de günlerdir devam eden orman yangını kontrol altına alındı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yangının kontrol altına alındığını duyurarak, soğutma çalışmalarına başlandığını belirtti.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Hatay Belen’deki orman yangını kontrol altına alındı.

Soğutma çalışmalarımız devam ediyor.

Yangından etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun.

Orman teşkilatımız başta olmak üzere alevlere göğüs geren tüm kurumlarımızın çalışanlarına teşekkürler.

Yeşil vatan size minnettar."

YANGINA NEDEN OLAN KİŞİ TUTUKLANDI

Çıkan orman yangını ile ilgili yapılan araştırmada; iki kişinin bahçe temizliği esnasında tutuşturdukları sazlık alanın yanması sonucu orman yangınının çıktığı ve yangını kontrol altına alamadıkları tespit edilmişti.

7387241

İki şüpheli kısa sürede yakalanırken, şahıslardan biri sevk edildiği mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı, diğer şahıs ise tutuklanarak Ceza İnfaz Kurumuna teslim edildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN