Son yağmurlar İstanbul'daki barajlara yaradı: Altı ay sonra güzel haber

Son yağmurlar İstanbul'daki barajlara yaradı: Altı ay sonra güzel haber

Neredeyse tüm Türkiye'de sorun haline gelen ama bundan en çok İstanbul'un zarar gördüğü kuraklıkta sevindiren gelişme yaşandı. Son bir haftada meydana gelen yağışlarla birlikte İstanbul'a su sağlayan barajların doluluk oranı altı ay sonra yüzde 4'in üzerine çıktı.

Son bir yıldır varlığını hissettiren ve son altı aydır da sıkıntısını çektiğimiz kuraklıkta merak edilen son durum açıklandı. 81 il içinde özellikle İstanbul'un etkilendiği kuraklıkta son bir haftadır varlığını devam ettiren yağışlar, altı ay sonra sevindirdi.

Megakent İstanbul'a su sağlayan barajların doluluk oranı son bir haftada meydana gelen yağışlarla artmaya başladı. Barajların doluluk oranı son altı ayın ardından yüzde 45'in üzerine çıkarak yüzde 45.95 oldu.

Barajlardaki doluluk oranı en son 30 Eylül 2022'de yüzde 48.76 olarak ölçülmüştü. Tüm bunların yanında, İstanbul’daki barajların doluluk oranları şu şekilde:

Alibey Barajı yüzde 20.09

Büyükçekmece Barajı yüzde 32.46

Darlık Barajı yüzde 60.43

Istrancalar Barajı yüzde 42.25

Kazandere Barajı yüzde 15.15

Elmalı Barajı yüzde 46.25

Ömerli Barajı yüzde 73.01

Pabuçdere Barajı yüzde 11.3

Sazlıdere Barajı yüzde 32.58

Terkos Barajı yüzde 38.19

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN