Son yılların favorisi! 1.000 TL’den satılıyor, üreticinin umudu oluyor

Son yılların favorisi! 1.000 TL’den satılıyor, üreticinin umudu oluyor

Türkiye'nin farklı bölgelerinde farklı tarım ürünleri yetiştirilirken son yılların favorisi olan o ürün hem bolca meyve veriyor hem de üreticiye çokça kazandırıyor. Bir seneye kalmadan ev sahibi yapıyor kilosu 1000 TL'den hem üreticinin yüzünü hem de cebini güldürüyor.

Türkiye'nin dört bir yanında yeni bir tarım rüzgarı esiyor. Sağlık açısından faydaları bilinen ve kilogram fiyatı bin lirayı bulan aronya meyvesi, toprağa yatırım yapanların adeta hayatını değiştiriyor. Büyük şehrin kaosundan sıkılanlar kendini tarıma veriyor yüksek getiri sağlayan ürünlerle cebini dolduruyor.

ÇANAKKALE'DE ARONYA HASADI BAŞLADI

Türkiye genelinde aronya üretiminde üçüncü sırada yer alan Çanakkale, bereketli meyvenin 2025 yılındaki ilk hasadına ev sahipliği yapıyor. Çan ilçesine bağlı Altıkulaç köyünde gerçekleşen hasat törenine, Çanakkale Valisi Doç. Dr. Ömer Toraman ve il protokolü de katıldı. İl Tarım ve Orman Müdürü Ergün Demirhan, Çanakkale'nin 906 dekar alanda aronya yetiştirdiğini ve hedeflerinin üç yıl içinde Türkiye'nin lideri olmak olduğunu belirtti. Tören, çiftçilere verilen "İyi Tarım Uygulaması" sertifikalarıyla taçlandı.

aronya-2

SAĞLIĞA ŞİFA, CEBE KAZANÇ SAĞLIYOR

Aronya, içerdiği yüksek C vitamini ve antioksidanlar sayesinde tam bir sağlık deposu olarak biliniyor. Kalp rahatsızlıklarından kansere, kan basıncını düzenlemeden diyabet kontrolüne kadar pek çok faydası bulunan bu mucizevi meyve, üreticisine de büyük kazanç sağlıyor. Piyasada kilogramı 200-250 TL civarında satılan yaş meyvenin kurutulmuşu ise 800 ile 1000 TL arasında alıcı buluyor.

aronya-3

TEKSTİL SEKTÖRÜNDEN ARONYA ÜRETİCİLİĞİNE

İstanbul'da uzun yıllar tekstil sektöründe çalışan Yalçın Pamukçu, şehir hayatının getirdiği stres ve olumsuzluklardan uzaklaşmak için aronya üreticiliğine başladı. Tekirdağ'ın 150 nüfuslu Uçmakdere Mahallesi'ne yerleşen Pamukçu, 2,5 dekarlık arazisinde organik aronya yetiştiriyor. "İnsanların bünyesine sağlıklı gıda girsin diye uğraşıyoruz" diyen Pamukçu, bu yıl bahçesinden 1,5 ton ürün beklediğini ifade ediyor. Yüksek kazancı ve kolay yetiştirilebilir olması, aronyayı yeni bir iş kurmak isteyenler için cazip bir seçenek haline getiriyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN