Tokat'taki heyelan, cami ve evleri yıktı

Tokat'taki heyelan, cami ve evleri yıktı

Tokat'ın Niksar ilçesine bağlı Günebakan köyünde, son 4 gün içerisinde meydana gelen 2 ayrı heyelan, bölge halkını tedirgin etti. Olayın hemen ardından AFAD ekipleri, ihbar üzerine bölgeye sevk edildi ve 39 evde detaylı incelemelerde bulundu. Tedbir amacıyla boşaltılan evler arasında yer alan 4 ev ile köy camisi, dün gece yaşanan olaylar neticesinde tamamen çöktü. Caminin minaresi ise bir evin üzerine yıkıldı.

Tokat'ın Niksar ilçesi Günebakan köyünde heyelanlar nedeniyle 39 ev tedbir amacıyla boşaltıldı. Bu evlerden 4’ü ile cami, dün gece yıkıldı.

AFAD ekipleri, bölgedeki riski belirlemek adına dronlar aracılığıyla 3 metrelik bir kayma bölgesini görüntüledi. Tokat Valisi Numan Hatipoğlu ve Tokat Milletvekili Yücel Bulut, olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.

yeni-proje-4-002.jpg

'KONUTLARA GİRİŞİ YASAKLADIK'

Tokat Valisi Hatipoğlu, "Günebakan köyümüzde birkaç gündür gerçekleşen toprak kayması ile ilgili olarak 39 evimiz ve 1 camimiz etki altında. Şu an itibarıyla konutları kullanıma kapattık. Camimiz yıkıldı. 3-4 ev daha yıkıldı. Etkilenmesi muhtemel evleri boşalttık. Vatandaşlarımız şu anda kendi imkanları ile yerleşti ama devlet olarak her türlü hususta seferber olduk. Gerekli takibatı yapacağız. Konutlara girişi yasakladık. Jandarmamız ve AFAD burada. Biz de bu afetin etkilerini AFAD olarak giderici çalışmalarla başlatıyoruz" dedi.

yeni-proje-6.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN