Trabzonlu sanatçı Sait Uçar hayatını kaybetti

Trabzonlu sanatçı Sait Uçar hayatını kaybetti

Bir süredir kanser tedavisi gören Karadeniz'in sevilen sanatçılarından Sait Uçar yaşamını yitirdi.

Karadeniz müziğinin önde gelen isimlerinden Trabzonlu sanatçı, Sait Uçar hayatını kaybetti.

Yaklaşık 2 senedir kanser tedavisi gören sanatçının vefat haberini menajeri Naz Özcan verdi. Özcan, Uçar'ın vefatıyla ilgili olarak "Sanat Çınarımız canımız Sait Uçar'ı kaybettik. Mekânı cennet olsun. Allah bizlere ve sevenleri sabır versin" açıklamasında bulundu.

Sait Uçar'ın cenazesi, bugün ikindi namazına müteakip Trabzon Maçka Hamsiköy'de defnedilecek.

TRABZONSPOR'DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Trabzonspor kulübü de Uçar'ın vefatının ardından bir açıklama yayınladı. Kulübün sosyal medya hesabı aracılığıyla yapılan açıklamada ''Karadeniz ezgileriyle dertlendi, derdini anlattı; neşelendi, neşesini paylaştı. Bu dünyadan bir Sait Uçar geçti..." ifadelerine yer verildi.

SAİT UÇAR KİMDİR?

3 Nisan 1962'de Trabzon'un Maçka ilçesinde dünyaya gelen Sait Uçar, İlk ve orta öğrenimini Hamsiköy'de tamamladıktan sonra Trabzon Ticaret Lisesi'ni bitirdi. Müzik kariyerine İstanbul Radyosu'nda başlayan sanatçı, ''Tütmezdi Bacaları'' isimli ilk albümünü 1980 yılında çıkardı.

Sait Uçar kendi albümlerinin yanı sıra bir çok Karadenizli şarkıcının albümüne de besteleriyle destek oldu. Uçar, profesyonel olarak müzik kariyerini 25 yılı aşkın süredir sürdürerek adını Karadeniz müziğinin unutulmazları arasına yazdırdı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN