Tunceli'de cinayet sezonu başlıyor! Avcılar akın etti

Tunceli'de cinayet sezonu başlıyor! Avcılar akın etti

Tunceli'de, yaban hayvanları katletmek amacıyla yurt dışından gelen bir grup avcının merkezde bulunan Tunceli Öğretmenevi’ne yerleştirildiği belirtildi.

Tunceli'de, yaban hayvanlarını 'av' adı altında katletmek için yurt dışından geldiği belirtilen bir grubun Tunceli Öğretmenevi’ne yerleştirildiği belirtildi.

Konuya ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yapan Dersim Dernekleri Federasyonu (DEDEF), “Bir grup gözü dönmüş avcı Dersim’e gelmiş. Derhal topraklarımızı terk edin. Zaten insan işgalinden dolayı yaşam alanları iyice daralan bu canlı varlıkların yaşamına dokunmayınız. Bu masum hayvanların öldürülme kararını reddediyoruz. Nesli tükenen bu canlılar sizin babanızın malı değil. Öyle canınız istediğinde ihaleye çıkarıp öldüremezsiniz, avcılık spor değil cinayettir” ifadelerine yer verdi.

'KATİL AVCILAR DERSİM'DEN DEFOLUN'

Özel av için yaklaşık 14 kişilik grubun Tunceli'ye geldiği bilgisini alan Dersim Doğa Aktivistleri, Seyit Rıza Meydanı’nda bir araya gelerek bu kişilerin bir an önce Tunceli’yi terk etmeleri çağrısında bulundu. Aktivistler, Marçik kayalarında geçen yıl katledilen bir yaban geyiğinin fotoğrafının da yer aldığı ‘Katil avcılar Dersim’den defolun!’ pankartı açtı.

'KATİLLERİ TEŞHİR EDECEĞİZ'

PİRHA'da yer alan habere göre; doğa aktivistleri adına açıklamayı yapan Çetinkaya, “Burada toplanmamızın sebebi öncelikle av turizmi. ‘Avcılık sporu’ diyorlar ama esasında bu bir cinayettir. Biz bu katillerin dün ilimize geldiğini öğrenmiş bulunuyoruz. Bugün de Pülümür vadisinde avdalar ve muhtemelen şu anda kutsal dağ keçilerimizi avlıyorlar. Burada toplanmamızın sebebi bu katilleri teşhir etmek” diye konuştu.

Şehre avlanmaya gelen kişilerle otelde karşılaşan sanatçı Şenol Akdağ ise Twitter’dan yaptığı paylaşımda “Bunlar avcı. Şu anda Şaroğlu Hotel’deler. Yarın dağ keçilerini vuracak olan katillerdir. Yanlarına gidip taciz ettim. Bir şeyler söylediler ama dillerini bilmediğim için ne dediklerini anlamadım. Bir kısmı kalkıp odalarına gitti” ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN