Tunceli'de Koronavirüs vaka sayısı sıfırlandı

Tunceli'de Koronavirüs vaka sayısı sıfırlandı

Tunceli İl Sağlık Müdürü Çağdaş Özdemir, kentteki koronavirüs vakalarıyla ilgili açıklama yaptı. Özdemir, vakası sayısının sıfırlandığını belirterek, "İl merkezi ve ilçelerde de aktif vakamız kalmadı" dedi.

Tunceli İl Sağlık Müdürü Çağdaş Özdemir, kentteki koronavirüs vakalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Koronavirüs salgınında Türkiye’de ilk vaka, Sağlık Bakanlığı tarafından 11 Mart günü açıklandı. Tunceli’de ise ilk Kovid vakası 11 Nisan’da tespit edildi ve zamanla artış gösterdi.

Kent genelinde 200 kişilik filyasyon ekibi kuruldu. Testi pozitif çıkan kişilerin izolasyona alınması, temaslıların tespiti ve hastalara ilaç götürülmesi gibi görevleri yerine getiren filyasyon ekipleri salgınla mücadelede etkin rol oynadı.

Türkiye’de salgın etkisini yitirirken, Tunceli’de hem hastanede tedavi gören hem de il genelinde aktif vaka kalmadı.

İl Sağlık Müdürü Çağdaş Özdemir, vaka sayısının sıfırlandığını belirterek, "Yaz aylarında da ciddi bir nüfus artışı bizi beklemekte o yüzden vatandaşlarımızın Kovid-19’a karşı gerekli tedbirleri almasını istiyoruz" diye konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN