Türkiye’de sadece o ilimizde üretiliyor! Kadınlardan büyük başarı: Faydasını duyan almak için koşa koşa yola çıkacak

Türkiye’de sadece o ilimizde üretiliyor! Kadınlardan büyük başarı: Faydasını duyan almak için koşa koşa yola çıkacak

Türkiye’de sadece o ilimizde üretiliyor. Kadınlar tarafından yapılan üretimde büyük başarı. Faydası saymakla bitmeyen ürünleri almak için herkes oraya akın edecek…

Kayseri Bünyan’daki Çağlayan Kadın Kooperatifi’nde, kadınlar Türkiye’de ilk ve tek olarak üretimini yaptıkları gilaburu lokumunun lezzetini vatandaşa sunuyor. İlçede kurulan ve faaliyete başlayan Çağlayan Kadın Kooperatifindeki kadınlar makarna ve mantı gibi el yapımı gıdaları üretiyor.

Bu gıdaların yanı sıra Bünyan’ın coğrafi işaret alan gilaburu lokumunu da tanıtmak isteyen kadınlar gilaburu kurabiyesi, reçeli ve şekerinin yanı sıra Türkiye’de ilk ve tek gilaburu lokumunu da üretiyor.

gilaburu-lokumu-1-003.jpg

TÜRKİYE’DE İLK VE TEK ONLAR ÜRETİYOR

Bünyan’ın coğrafi işaretli ürünü olan gilaburuyu tanıtmak için ellerinden geleni yaptıklarını söyleyen Bünyan Çağlayan Kadın Kooperatifi Başkan Yardımcısı Kezban Keskin, “Burada biz genel olarak gilaburu üzerine ürün çıkartıyoruz. Bunun dışında da mantı, makarna, köfte gibi ürünleri de yapıyoruz kadınlarla. Bünyan’ın gilaburusu meşhur olduğu için bizim kooperatifimiz de zaten bunun üzerine kuruldu. Gilaburumuzu tanıtmak ve sesimizi duyurmak amaçlı yapılmaya başlandı. Burada gilaburunun kurabiyesini yapıyoruz, lokumunu, şekerini, reçelini yapıyoruz. Gilaburuyla ilgili akla gelen her şeyi yapıyoruz. Türkiye’de ilk ve tek olarak yapıyoruz. Tatmak isteyen vatandaşlarımız da ürünlerimize her yoldan ulaşabilirler. Buraya da gelip alabilirler yerimiz belli zaten. Sipariş vererek de alabilirler. Bütün vatandaşlarımızı da gilaburudan yaptığımız bu leziz tatları tatmaları için bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

gilaburu-lokumu-2-003.jpg

GİLABURU FAYDALARI NELERDİR?

Sağlık açısından da birçok faydası bulunan gilaburuyu neden tüketmeniz gerektiğinin yanıtı ise şöyle:

- Böbrek taşı oluşumunu engeller,

- Yüksek tansiyonu dengelemeye yardımcı olur,

- Rahim kaslarını gevşetir, adet sancısı ağrılarının azalmasını sağlar,

- Ödem ve şişkinliği geçirir,

- Kabızlığa iyi gelir,

- Cilt tabakalarını arındırarak anti-aging etki sağlar,

- Kanser karşıtı özelliğiyle hücre farklılaşmasının önüne geçilmesine yardımcı olarak bazı kanser türlerine karşı destekleyici koruma sağlar.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN