Türkiye’nin gizemli ilçesi keşfedilmeyi bekliyor! Doğa ve tarihin buluşma noktası: Turistlerin yeni gözdesi olmaya aday

Türkiye’nin gizemli ilçesi keşfedilmeyi bekliyor! Doğa ve tarihin buluşma noktası: Turistlerin yeni gözdesi olmaya aday

Türkiye’nin gizemli ilçesi keşfedilmeyi bekliyor. Orası hem doğal güzellikler hem de tarihi zenginliklerle kaplı. İşte, turistlerin yeni gözdesi olmaya aday o ilçemiz ve güzellikleri…

Bitlis’e bağlı olan Tatvan ilçesi, Van Gölü’nün incisi olarak biliniyor. Küçük ama etkileyici olan ilçe, doğal güzellikleri kadar zengin bir tarihi dokuya da sahip. Gölün maviliklerinin arasına gizlenen tarihi yapılar, lezzetli yöresel yemekler ve eşsiz manzaralar, Tatvan’ın keşfetmek için birçok neden sunuyor.

TATVAN’DA NERELER GEZİLİR?

NEMRUT KRATER GÖLÜ

Dünyanın en büyük krater gölleri arasında yer alan Nemrut Krater Gölü, büyüleyici manzarası ve eşsiz doğal güzelliğiyle ziyaretçilerini mest ediyor. Göl doğa tutkunları kadar fotoğrafçılar için de oldukça iyi bir seçenek.

AHLATLI SELÇUKLU MEZARLIĞI

Bitlis Ahlat’ta bulunan bu tarihi mezarlık, Selçuklu zamanına ait mezar taşları ve sanat eserleriyle ünlü. Tarihi ve kültürel bir keşif yapmak isteyenlerin mutlaka görmesi gerekiyor.

VAN GÖLÜ SAHİLİ

Tatvan, Van Gölü’nün kıyısında olduğundan, gölün büyüleyici sahil şeridinde yürümek, piknik yapmak ya da sadece manzarayı izlemek mümkün.

SUPHAN DAĞI

Türkiye’nin 3’üncü en büyük dağı olan bu dağ, dağcılık ve trekking için ideal. Zirveye çıktığınızda Van Gölü ve etrafındaki manzarayı izleyebilirsiniz.

EL-AMAN HANI

Osmanlı döneminden kalma bu tarihi han, Tatvan'ın tarihi yapılarından biridir ve bölgenin kültürel mirasını yansıtan önemli bir yerdir.

bitlis-tatvan-1.jpg

TATVAN’DA NE YENİR?

  • Büryan Kebabı
  • Bitlis Köftesi
  • Bitlis Kabak Dolması
  • Katıklı Dolma
  • İçli Köfte
  • Çorti Köftesi
  • Keledoş

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN