Veteriner hekim onayıyla katliam! Diyarbakır'da vicdan sızlatan görüntüler

Veteriner hekim onayıyla katliam! Diyarbakır'da vicdan sızlatan görüntüler

Artan üretim maliyetleri besicileri zor günlere sevk ederken bu süreçte olan yine masum canlara oluyor. Besiciler süt ineklerinden sonra süt koyunlarını da kamyonlarla kesime gönderiyor. Doğum yapması beklenen binlerce koyun veterinerlerin “Kesime uygundur” raporuyla mezbahanelere gidiyor. Annelerinin karnından can çekişerek çıkarılan 6-7 aylık kuzular ya çöpe atılıyor, ya da köpeklere yediriliyor...

Artan üretim maliyetleri tarım ve hayvancılıkta zor günlerin yaşanmasına sebep olurken, üreticinin bulduğu 'çare' korkunç manzaraların doğmasına sebep oldu. Diyarbakır'daki vahşet görüntüleri vicdanları sızlattı.

Sözcü'den Özdür Cebe'nin haberine göre, yem ve saman fiyatlarının yüksek enflasyona bağlı tavan yapması, üretim maliyetlerinin aşırı yükselmesiyle çaresiz kalan besiciler Kasım ve Aralık ayında tüm koyunların gebe olduğu bilinmesine rağmen sürülerin yayladan eve getirilmesi, hayvanların gebelik döneminde sütlerinin azalması ve yemin torba fiyatının 400 liranın üzerine çıkmasıyla Diyarbakır'da günlük 1500-2000 koyununu mezbahanelerde kesime gönderiyor.

Kesim öncesi veterinerlerin de “Kesim için uygundur” raporu vermesiyle gebe olan binlerce koyun kesilirken, annelerinin karnından can çekişerek çıkarılan 6-7 aylık kuzular da çöpe atılıyor, köpeklere yediriliyor.

Bu vahşete dayanamayan bazı mezbahane çalışanları ve kasaplar iş bırakırken, bu sabah Diyarbakır'daki mezbahanelerde çekilen görüntüler vicdanları yaraladı.

'HER GÜN BİNLERCE GEBE KOYUN KESİLİYOR'

Kilosu 70 liradan satışa sunulan koyun etinin 110 lira olan dana etine göre daha ucuz olduğu için kamu kurumlarının yemek ihalesini alan firmalar, yemek fabrikaları ve restoranlar tarafından tercih edilmesi ve talebin artması nedeniyle her gün binlerce gebe koyun kesiliyor.

Ege ve Akdeniz bölgesinden gelen toptancıların da şimdiden ucuz fiyata koyun eti satın alarak yaz sezonunda turistik otellere satmak için ön hazırlık yaptıkları öğrenildi.

'VETERİNER ONAYIYLA KATLİAM'

Kesim adı altındaki bu vahşetin devam etmesi halinde nasıl süt inekleri azaldıysa, süt koyunlarının da sayısının azalacağı, önümüzdeki yıllarda süt ve süt ürünlerine ulaşmakta ciddi sorunlar yaşanacağı belirtiliyor.

Diyarbakır'da veteriner onayı ile üç büyük mezbahanede günlük kesim yapılırken, bazı semtlerdeki kaçak kesimlerle bu sayının 3 bini geçtiği ifade edildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN