Yağ fabrikası kuyusuna tadilat için inen işçiler zehirlendi: 1 ölü, 5 yaralı

Amasya'da yağ fabrikasının arıtma ünitesine onarım yapmak için giren ve baygın halde bulunan 6 işçiden 1'i sevk edildiği hastanede yaşamını yitirdi. İşçilerin metan gazından zehirlendiği şüphesi üzerinde durulurken kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Amasya'nın Merzifon ilçesinde edinilen bilgiye göre, yağ üretimi yapan bir fabrikanın arıtma ünitesinin bulunduğu kuyuya 6 işçi onarım yapmak için girdi. Bir süre sonra işçilerin baygın halde bulunması üzerine fabrika yetkilileri, durumu sağlık ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda 112 Acil Servis, itfaiye, polis ile AFAD ekibi yönlendirildi.

2.jpg

1 İŞÇİ HAYATINI KAYBETTİ

Baygın halde bulunan işçiler Sinan Kaplan, Mehmet Keleş, Hüseyin Ay, Emrullah Özer, Ceyhan Ayvalı ve Aydın Şenyüz ambulanslarla Merzifon Kara Mustafa Paşa Devlet Hastanesine kaldırıldı. İşçilerden Hüseyin Ay (48), buradaki müdahalenin ardından Amasya Üniversitesi Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi. Ay, yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

METAN GAZI ÜZERİNDE DURULUYOR

İşçilerden 3’ünün tedavisi Merzifon’da sürerken, 1 işçi Samsun’a sevk edildi. 1’i ise tedavisinin ardından taburcu edildi. İşçilerin metan gazından zehirlendiği şüphesi üzerinde durulurken kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN