Yaptığı birçok binanın depremde yıkıldığı Hakan Günsay'a yakalama kararı

Yaptığı birçok binanın depremde yıkıldığı Hakan Günsay'a yakalama kararı

Adalet Bakanlığı, Kahramanmaraş depremlerinde Antakya'da yıkılan binaların müteahhidi Hikmet Günsay'ın KKTC'den iadesini istedi. Günsay'ın yapıları, Hatay’da depremden en çok zarar gören yapılar olurken hasar gören ya da yıkılan binaların hepsinin ise 2010 yılından sonra yapıldığı öğrenildi.

Antakya ilçesinde yıkılan binaların müteahhidi iş insanı Hakan Günsay hakkında Hatay 2. Sulh Ceza Hakimliği tarafından yakalama kararı çıkarıldı. Bu kapsam dahilinde Adalet Bakanlığı Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Genel Müdürlüğü, Günsay'ın Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden (KKTC) iadesine yönelik talepname hazırlandı.

Talepnamede, Günsay'ın Türkiye'ye iadesi istendi.

DEPREMDE EN ÇOK ZARAR GÖREN YAPILAR OLDU

İş insanı Hikmet Günsay, 2005 yılında Özburak İnşaatı kurdu. Basına verdiği demeçlerde, "İlkokul mezunuyum, bin 500'den fazla konut yaptım" ifadeleri kullanmıştı.

Hikmet Günsay’ın yaptığı binalar; Hatay’da depremden en çok zarar gören yapılar oldu. Hasar gören ya da yıkılan binaların hepsinin ise 2010 yılından sonra yapıldığı öğrenildi.

206499.jpgHikmet Günsay

'EN İYİ TEKNOLOJİ, EN İYİ MALZEME'

Antakya'da inşa ettiği konutları, "En iyi teknoloji, en iyi malzeme" reklamıyla pazarlayan Özburak İnşaat'ın binaları, depremden sonra vatandaşların en çok yardım çağrısı yaptığı yer oldu. Birinci derece deprem bölgesinde çok yüksek yapılar yapan Hikmet Günsay'ın şu ana kadar Hatay'da inşa ettiği konutların dörtte birinin yerle bir olduğu iddia ediliyor.

NE OLMUŞTU?

Kahramanmaraş merkezli depreme Antakya'da oğlu ile oturdukları yeni binada yakalanan Alev Demirok, enkazdan kendi çabasıyla çıkmayı başarmıştı fakat oğlu Ali çıkamadı. 'Meğer 5 milyon liraya mezar almışız' diye isyan eden Alev Demirok, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile görüşmüştü. Demirok, "Duyduğumuza göre müteahhit Hikmet Günsay, Kıbrıs’a kaçmış. Ne olur bulup adalete teslim edin" dediği Soylu'dan "Nerede olursa olsun getireceğim onu" yanıtını almıştı.

aw851193-01-teva.webpAlev Demirok

aw851193-08-9y1j.webpAli Armanç Demirok

Acılı anne daha sonra, "100 bin dolar para veriyorsunuz, değeri 4-5 milyon TL diye evde oturuyorsunuz, sağlam diyorsunuz. En güvenli dediğim yerde ben oğlumun ölüsünü aldım" ifadelerini kullanmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN