Yer: Sivas... 'Gölge yapıyor' diye asırlık çam ağaçlarını kestiler!

Yer: Sivas... 'Gölge yapıyor' diye asırlık çam ağaçlarını kestiler!

Sivas'ta Selim Bey camisinin bahçesinde bulunan asırlık 33 çam ağacı güneşi engellediği için kesildi. Sosyal medyada ağaçların kesildiği görüntüler vatandaşların tepkisine neden oldu.

Sivas’taki Orhangazi Mahallesi'nde bulunan Selim Bey caminin bahçesinde bulunan yaklaşık 30 yıllık, 33 çam ağacı camiyi gölgede bıraktığı için cami derneği, cemaat ve mahalle muhtarlığının başvurusunun ardından kesilmesine karar verildi. Ağaçların kesilmesine vatandaşlar tepki gösterdi.

Sosyal medyada paylaşılan görüntüler tepkilere neden olurken, Orhangazi Mahallesi Muhtarı Dursun Yıldız gerekli izinler alınarak ağaçların kesildiğini ve yerine camiyi kapatmayacak bodur ağaçlar dikileceğini söyledi.

Yıldız, "Camimizin altında Kur'an kursunun yapıldığı yerde küf, nem ve koku olmaya başladı. Bu nedenle Kur'an kursuna gelen bayanlar artık gelmediler. Daha sonra ağaçlar camiyi kapattığı için bayanlar, mahalleliler, komşular ‘Bu çamları keselim cami soğuk oluyor, rutubet ve nem oluyor, gündüz camide ışık yakıyoruz’ dediler. Biz de Salim Bey Derneği olarak toplanıp, gerekli izinleri alarak 33 adet çam ağacını kestik" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN