Yeşil Bursa artık kurak Bursa oldu

Yeşil Bursa artık kurak Bursa oldu

Son yılların en kurak kışını geçiren Türkiye’nin su kaynakları da alarm veriyor. Kuraklığın en çok etkilediği illerden biri de ‘Yeşil Bursa’ oldu. Uludağ’ına bile doğru dürüst kar yağmayan kentteki barajların doluluk oranları endişe verir seviyede. Vali Canbolat kentin 80 günlük su rezervinin kaldığını açıkladı.

Bursa Teknik Üniversitesi’nce (BTÜ) ‘22 Mart Dünya Su Günü’ etkinlikleri kapsamında Mimar Sinan Yerleşkesi’nde “İklim Değişikliği ve Doğal Afetler” başlıklı konferans düzenlendi. Bursa Valisi Yakup Canbolat, konferansın açılış oturumunda, dünya genelinde sel, fırtına, hortum, deprem, heyelan, orman yangını, kuraklık gibi doğal afetlerde ciddi artışlar yaşandığı, bunun en önemli etkenlerinden birinin iklim değişikliği olduğunu söyledi.

Meteorolojik verilere göre birkaç il dışında yurt genelinde aşırı kuraklığın etkili olduğuna dikkati çeken Canbolat, şu bilgileri verdi:

“Bursa’nın su ihtiyacının yüzde 85’i Nilüfer ve Doğancı barajlarından, yüzde 15’i de durağan kaynaklardan sağlanmaktadır. Barajların yıllık su kapasitesine baktığımızda Nilüfer Barajı’nın 60 milyon, Doğancı Barajı’nın da 125 milyon metreküp olduğunu biliyoruz. Bursa’da günlük 425 bin metreküp su tüketilmektedir. İçme suyu barajlarımızdaki doluluk oranı dikkate alındığında ve barajlara herhangi bir su girişi olmaması durumunda Bursa’nın bugün itibarıyla 80 günlük ihtiyacını karşılayacak su rezervi bulunmaktadır.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN