'Yüzen okul'da sınava hazırlanmışlardı: 350 depremzede öğrenci üniversiteye yerleşti

'Yüzen okul'da sınava hazırlanmışlardı: 350 depremzede öğrenci üniversiteye yerleşti

6 Şubat merkez üssü Kahramanmaraş depremlerinin ardından Hatay'ın İskenderun ilçesine demirlenen Karadeniz Lifeship Rauf Bey Gemisi'nde üniversite sınavına hazırlanan 520 öğrenci iyi bir puan almak için çalıştı. Yüzen okulda eğitim gören öğrencilerin 350'si üniversiteye yerleşti.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Liselere Geçiş Sınavı (LGS) ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) hazırlanan öğrenciler için 10 Nisan'da Hatay'ın İskenderun ilçesine demirleyen Karadeniz Lifeship Rauf Bey Gemisi'nde gönüllü öğretmenlerin desteği ile 520 öğrenci üniversite sınavına hazırlandı.

Yüzen okulda sınava hazırlanan 520 öğrenciden 350'si lisans ve ön lisans programlarına yerleşti.

7657336.jpg

BİN 200'E YAKIN ÖĞRENCİ AĞIRLANDI

Karadeniz Lifeship Rauf Bey Akademi Destekleme ve Yerleştirme Kurs Merkezi Eğitim Koordinasyon Yöneticisi Zeynep Şahin, gemide LGS ve YKS sınavına hazırlanan 1200'e yakın öğrenciyi ağırladıklarını ifade etti.

Sınavlarda başarıya ulaşan büyük bir kitle olduğunu aktaran Şahin, "Sınavla girilen liselere çocuklarımızın üçte ikisinden fazlası yerleşti. YKS olarak değerlendirdiğimde de en yüksek puanımız 540'larda, tam puana yakın bir puan. Burada dilediği üniversiteye yerleşen öğrencilerden bahsetmek lazım, bu yüzden bizler de mutluyuz" diye konuştu.

7657339.jpg

'SÜREÇTEN BAŞARILI BİR ŞEKİLDE ÇIKTIK'

Gemide sınava hazırlanan ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Havacılık ve Uzay Mühendisliği Bölümünü kazanan Mehmet Ali Çelik, "Depremden sonra bir dönem arabada, ardından başka şehirdeki akrabalarımızda kaldık. Daha sonra babamla evimizi yaptırmak için İskenderun'a döndük. O süreçte de geminin olduğunu öğrendim ve başvurdum. 1,5 ay boyunca gemide eğitim gördüm, etütlere katıldım. Gemideki bütün imkanlar çalışmak ve bir şeyler başarmak isteyen insan için dizayn edilmişti. Süreçten başarılı bir şekilde çıktık" dedi.

7657337.jpg

'EĞİTİM İÇİN OLABİLECEK HER ŞEY BURADA VARDI'

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesini kazanan Sude Akbaş da depremin ardından bir süre çadırda kaldıklarını belirterek, "Gemi görünüş olarak da konfor olarak da çok güzel. Bence çok büyük bir olanaktı. Üç öğün yemek, yatak ve ders çalışılacak alanların verilmesi, deneme sınavlarının yapılması yani eğitim için olabilecek her şey burada vardı" ifadelerini kullandı.

7657335.jpg

'GEMİ GÜZEL BİR EĞİTİM YUVASIYDI'

Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesini kazandığını anlatan Mehmet Ali Gül ise "Gemi güzel bir eğitim yuvasıydı. Normal okulumuzda ya da dershanelerimizde gibi hissettirdi bize. Gerçekten burada kısa süre içerisinde büyük bir aile olduk ve bu süreci başarıyla atlattık" diye konuştu

'O ZAMANLAR KİMSE SINAVA DÜŞÜNECEK DURUMDA DEĞİLDİ'

İnönü Üniversitesi Hukuk Fakültesine yerleşen Meryem Ece Eraksay da depremlerin ardından zor günler geçirdiklerini ve bu süreçte sınava eskisi gibi verimli çalışamadıklarını belirterek şunları söyledi:

7657343-001.jpg

"O zamanlar kimse sınavı düşünecek durumda değildi. Güvenli bir ortam sağlanması bizim açımızdan iyi oldu. Burada ders çalışma saatleri, etütleri çok verimli oldu. Biz de elimizden geleni yaptık. Bir şekilde istediğinizi peşinden koştuğunuz zaman başarıyorsunuz. O yüzden çalışınca yapılamayacak bir şey yok"

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN